MILUTIN SIMOVIĆ U IGRI ZA PREDSJEDNIČKOG KANDIDATA?

0
303

Najviši partijski organi najjače Demokratske partije socijalista nijesu raspravljali, niti su pokrenuli proceduru za predlaganje kandidata za predsjedničke izbore. Osim Mjesnih odbora koji su plebiscitarno dali podršku predsjedniku DPS-a Milu Đukanoviću.

Ukoliko Đukanović ostane pri stavu o povlačenju sa državnih funkcija, onda se kao potencijalna kandidatkinja za predsjednika Crne Gore najprije pominjala bivša predsjednica DPS-a Milica Pejanović Đurišić, dok se početkom ovog mjeseca kao predsjednički kandidat pominje i aktuelni ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović.

Simović je izuzetno popularan među poljoprivrednicima, ima zapažene rezultate u sektoru poljoprivrede, a hoće li zaista biti predsjednički kandidat odlučiće rukovodstvo partije.

Očigledno je da se DPS-u ne žuri sa objavljivanjem njihovog predsjedničkog kandidata, jer će, kako je kazano “prikupiti potpise za jedno popodne”. Ne bez značaja je i činjenica ko će biti predsjednički kandidat opozicije, kako bi DPS izabrao kandidata koji, po njihovom mišljenju, sigurno pobjeđuje u prvom krugu.

Podsjetimo, Đukanović je prije nekoliko dana u Budvi kazao da ni on ne zna ko će biti predsjednički kandidat DPS-a.