BRUKA! Namještena utakmica Budva:Zeta

0
606

Naime, uoči današnjeg kola, Ibar dalje nije vodila samo jedna moguća kombinacija – da se na Lugovima dogodi remi uz četiri ili više golova, a da potom Budva trijumfuje prilikom izvođenja penala.

I, naravno, to se i dogodilo – nakon 90 minuta bilo je 3:3 (1:3). Uslijedilo je izvođenje jedanaesteraca – bilo je 4:2 u korist Budve.

0:3, pa 3:3, pa – dodavanje lopte

Zeta je već do 32. minuta vodila 0:3, da bi u 54. bilo – 3:3. Koji minut kasnije, publika je počela da napušta tribine – jer, njima je već tada sve bilo jasno. Pritom, od poravnanja sve do penala, na Lugovima se nije dešavalo apsolutno ništa – ekipe koje su u razmaku od četrdesetak minuta postigle čak šest golova odjednom su, jednostavno, stale.

Gledali smo ove sezone mnogo sličnih momenata višim takmičarskim rangovima, pamtimo i suspenziju Ceklića iz Mladosti, no današnja lakrdija dogodila se u presudnom meču, koji je direktno odlučivao o tome ko će u Drugu CFL.

Ako je poslije svega bitan izvještaj…

Ako je uopšte i bitno detaljnije se osvrtati, meč je počeo totalnom ofanzivom Zete. Ređale su se stopostotne šanse pred golom Budve, a mreža se zatresla u 20. minutu – strijelac je bio Aleksandar Krstović, koji je šutnuo sa ivice šesnaesterca. Svega minut kasnije bilo je 0:2, a ovog je puta Mujović lobovao istrčalog golmana Kulinovića.

U 32. minutu, Zeta je postigla i treći gol – Popović je napravio pravi slalom u šesnaestercu, prevario je i jednog suparničkog defanzivca i golmana, a potom smjestio loptu u nebranjeni dio mreže.

Budva je nakon toga imala nekoliko većih šansi, a u 43. minutu su smanjili zaostatak – nakon kornera i izostanka reakcije odbrane gostiju, prvo se tresla prečka, a potom je Medigović odbitak poslao u mrežu.

Tek što se krenulo sa centra, bilo je 2:3. Loptu je u kazneni prostor ubacio Ćetković, a odatle je glavom pogodio ‘rezervista’ Vraneš.

Poravnanje je uslijedilo u 54. minutu. Nakon prekida i ubačene lopte, lopta je došla do Medigovića, koji se opet upisao u strijelce.

Od tog momenta do kraja utakmice nijesmo vidjeli više ništa- igrači su dodavali loptu i nikakve želje nije bilo ni kod jednih ni kod drugih.

Oko 60. minuta, gledaoci su počeli da napuštaju tribine stadiona na Lugovima, što je bio i možda najbolji odgovor na ono što se dešavalo na terenu.

Na kraju su uslijedili penali – ali, teško je da je bilo ko danas imao dilemu kakav će biti njihov ishod.

Tužno.