Bajramske čestitke

0
98
Rahman Husović

Predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović čestitao je pripadnicima islama u Crnoj Gori i dijaspori nastupajući Ramazanski bajram. Neka bajramska poruka humanosti i čovjekoljublja inspiriše svakog vjernika da prazničnu radost podijeli sa svojim bližnjima osnažujući na taj način trajne ljudske vrijednosti ljubavi, poštovanja i razumijevanja.

Ramazan nam je pružio priliku da putem dobročinstva iskažemo međusobnu solidarnost. Bajram nam donosi sreću kao nagradu za trud koji smo uložili na putu afirmisanja dobra i jačanja zajednice.

U ime Opštine Rožaje i u svoje ime srdačno vam čestitam nastupajući Bajram uz želju da ga provedete u zdravlju i zadovoljstvu okruženi porodicom, komšijama i prijateljima. Bajram šerif mubarek olsun.

Predsjednik Opštine Rožaje,
Rahman Husović

Mehmed Husović

Reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatu ef. Fejziću, predsjedniku Medžlisa Islamske zajednice Rožaje, Ernadu ef. Ramoviću i svim pripadnicima Islamske vjere u zemlji i dijaspori srdačno čestitam ramazanski Bajram.

Kako je Ramazan jedan od posebnih mjeseci u Islamu, a post jedna od pet dužnosti svakog muslimana, imali smo priliku da u mjesecu Ramazanu na postulatima vjere Islama dodatno ojačamo solidarnost i darežljivost, da osnažimo jednakost, i da na tim principima, uz Božiju milost, rahmet i oprost nastavimo da živimo i radimo na korist naših porodica i društva u cjelini.

U ime tih vrijednosti, a sa željom da bajramske dane provedete u dobrom zdravlju i porodičnoj sreći sa vašim najbližim, u ime OO DPS Rožaje, u svoje lično ime, najiskrenije vam čestitam ramazanski Bajram.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN.

Predsjednik OO DPS Rožaje,
Mehmed Husović

Almir Avdić

Povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama želim uputiti srdačne čestitke reisu Islamske u Crnoj Gori, Rifatu ef.Fejziću, svojim sugrađankama i sugrađanima Islamske vjere, svim vjernicima u Crnoj Gori, Sandžaku i našoj dijaspori.

U ovom odabranom mjesecu nismo samo postili od hrane i pića, već smo se trudili da uradimo što više dobrih i korisnih djela, za nas i našu zajednicu, kako bi osnažili naše tjelesno i duhovno stanje i samim tim se podigli na što veći stepen ljudskosti.

Ja vjerujem da smo svi položili testove iskušenja i nedaća, kao i da smo se duhovno osvježili u ovom mjesecu i da kao takvi, puni radosti dočekujemo naš blagdan.

I naša čaršija je živjela Ramazan tokom čitavog mjeseca, danju miran i tih, a po iftaru je svjedočio druženju, teravijama i muhabetima.

Iskoristimo ove bajramske dane kao manifestaciju suživota, prijateljstva, obnavljanja rodbinskih i komšijskih veza i nadasve vrijednostima koje su ga uvijek krasile.

Podijelimo srecu Bajrama sa svima koji nas okružuju, kao vrijednost zajedništva, ljubavi i dobročinstva.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Predsjednik SO Almir Avdić

Mirsad Nurković

Predsjednik Opštinskog odbora Bošnjačke stranke u Rožajama Mirsad Nurković uputio je čestitku reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, te pripadnicima islama u Crnoj Gori i dijaspori povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama.U toku mjeseca posta ujedinili smo snage u činjenju dobra, osnažili međuljudske odnose i zbili redove tražeći duhovnu snagu koja nam je potrebna pred novim životnim izazovima. Čovjek koji brine o drugima i koji se moli za opšte blagostanje nikada neće biti izgubljen u vrtlogu otuđenja današnjice. Ramazanski Bajram je potvrda da nakon svakog odricanja u ime višeg cilja nastupa radost i zajednička pobjeda.

U ime rožajskog odbora Bošnjačke stranke i u svoje ime čestitam vam predstojeće bajramske blagdane uz želju da ih provedete u istinskoj sreći i zadovoljstvu, okruženi porodicom i prijateljima. Bajram šerif mubarek olsun.

Predsjednik OO BS Rožaje,
Mirsad Nurković