Ibrahimović čestitao Bajram

0
118

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Ervin Ibrahimović uputio je čestitku povodom nastupajućeg Ramazanskog Bajrama reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, te pripadnicima islama u Crnoj Gori i dijaspori.

“Ramazanski Bajram dolazi kao kruna odricanja, oprosta, iskrenosti, posvećenosti, ljubavi, milosti i poštovanja, koje smo nastojali da svakodnevno praktikujemo tokom prethodnih 30 dana posta. Bajram je blagdan koji nosi poruke mira i prijateljstva, praznik koji nas uvijek iznova podsjeća da širimo uzajamno uvažavanje, sklad i toleranciju. Mjesec Ramazan, koji je na izmaku, naučio nas je da svakodnevno, posebnu ljubav moramo pokazivati prema roditeljima, djeci, rodbini, komšijama i prijateljima.

Vjerujem da ćemo svi zajedno, u vremenu koje je pred nama, posebno tokom bajramskih dana, širiti poruke uvažavanja i međusobnog poštovanja i sa ponosom istaći da su multikonfesionalni, multietnički i multikulturalni sklad temelj države Crne Gore.

U ime Bošnjačke stranke i u svoje ime, čestitam Ramazanski Bajram, uz želju da ove dane provedemo u istinskoj porodičnoj sreći i radosti. Bajram šerif mubarek olsun”.

Tags: top