Zajednička sjednica Vlade Crne Gore i Albanije

0
196

Zajednička sjednica Vlade Crne Gore i Vlade Republike Albanije, koja je počela jutros u Skadru potvrda je prijateljska dviju država i neraskidivih veza naroda – rekao je premijer Duško Marković na početku sjednice.

Predsjednik Vlade Crne Gore je kazao u uvodnom obraćanju da je prioritet i Crne Gore i Albanije članstvo u Evropskoj uniji i čestitao Albaniji na odluci EU o početku pregovora.

„U tom cilju, želio bih da potvrdim spremnost Crne Gore da i u narednom periodu bude podrška u ostvarivanju zajedničkih integracionih ciljeva i prenosi svoja iskustva. Za šest godina, koliko smo u procesu pregovora za članstvo, Crna Gora je otvorila 31 pregovaračko poglavlje, dok smo dva privremeno zatvorili. To je statistika, ali iza koje stoji dosta rada i nakon koje predstoji još više rada. Ono što mogu zaključiti iz ovog perioda za nama je da smo uporedo sa ispunjavanjem obaveza ujedno jačali i unapređivali svoje kapacitete, što je i jedna od najvećih vrijednosti ovog procesa, i što će imati rekao bih dugoročne pozitivne efekte“ – rekao je premijer Marković na zajedničkoj sjednici dviju vlada.