Vučić: Kosovo će dobiti nezavisnost i suverenitet

0
604

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Kosovo u budućnosti dobiti nezavisnost i suverenost na cijeloj teritoriji, ali ne zato što će on da ga prizna već zato što nije prošlo rješenje koje je on nudio, ali ne preciziravši šta je tačno nudio ni kome.

Vučić je za televiziju Pink rekao da „ono što je nudio nije moglo da prođe zbog strahovitog pritska pojedinih zemalja i njihovih obavještajnih službi koje su pokrenule kompletne agenture po različitim zemljama političke, medijske i druge“.

On je rekao da su oni koji ga kritikuju prvo navodili da nisu čuli nikakvo rješenje ni predlog od njega, ali da su ga ipak napadali.

„Vidite kakvo je to licemjerje sveukupno. Kažete niste čuli šta sadrži taj predlog, saglasan sam niste čuli, a što ste ga napadali. Zbog toga ste mi glavu otkinuli metaforično, a niste ni čuli o čemu se radi, a sa kad kažem da je propalo kažete nismo ni čuli. Pa čekajte ljudi pa što ste napadali onda i rušili sve, a niste ni htjeli da čujete“, pitao je Vučić.

On je dodao da je bio organizovan unutrašnji dijalog, ali da dio opozicije nije iznio svoj predlog o rješavanju kosovskog pitanja.

„I ja vas pitam šta je rješenje sad osim što će Kosovo u budućnosti, ne mojom voljom i zato što ću ja da ga priznam, dobiti nezavisnost i suverenost na cijeloj svojoj teritoriji pa ću onda da pitam mnoge koji su protestovali i govorilii mnoge stvari zašto ste to radili i kako je moguće da niste mogli da sagledate realnost i što ste ometali mogućnost da Srbija izvuče nešto za svoj narod i svoju zemlju“, rekao je Vučić.