Vrijedna donacija rožajskom Domu zdravlja

0
1129

Očna ordinacija Doma zdravlja u Rožajama uskoro će biti bogatija za dva vrijedna medicinska aparata koje su obezbijedili Konzulat Crne Gore u Njujorku i Montenegro golf klub iz tog grada. Naime, ovi donatori će krajem decembra očnoj ordinaciji uručiti indirektni oftalmoskop i egzoftalmometar, koji će služiti u svakodnevnoj oftalmološkoj praksi. Specijalista oftalmolog, dr Samir Markišić, ističe da je riječ o humanom gestu za koji posebnu zahvalnost upućuje Ramadanu Ibriću, Abedinu Kandiću, Nikoli Lukoliću i drugim članovima Montenegro golf kluba u Njujorku. On je zahvalio i diplomatama Crne Gore u Njujorku Željku Stamatoviću i konzulu Ameru Cikotiću.
– Radujemo se ovoj vrijednoj donaciji. Ovom aparaturom ćemo obezbijediti kvalitetniju zdravstvenu zaštitu naših pacijenata na čemu smo veoma zahvalni donatorima – kazao je Markišić.
Ovo nije jedina donacija koju su obezbijedili predstavnici konzulata Crne Gore u Njujorku u saradnji sa Montenegro golf klubom. Naime, oni su u septembru obezbijedili značajna novčana sredstva koja su, osim bolnici u Brezoviku, podijelili i dječjoj bolnici u Beranama, Dječjem domu „Mladost” u Bijeloj i centrima za brigu o djeci s posebnim potrebama u Plavu, Beranama i Ulcinju.