PSK „Hajla“ isključio svog vodiča iz planinarskog kluba

0
1806

PSK „Hajla“ iz kluba isključio svog vodiča zbog uznemiravanja  gošći doma „Grope“. Iz kluba nije saopšteno o kojem je vodiči riječ.

Saopštenje PSK „Hajla“ Rožaje prenosimo u cjelosti.

Naš planinarski klub i dom „Grope“ koji se nalazi u podnožju planine Hajle, više od jedne decenije posjećuju mnogobrojni ljubitelji prirode, alpinisti, članovi planinarskih društava i drugi gosti iz cijelog svijeta, u tim prilikama se trudimo da budemo dobri domaćini i prijatelji svim dragim posjetiocima, pa sa ponosom možemo reći da su sva ta druženja proticala u korektnoj i nezaboravnoj atmosferi, o čemu autentično svjedoče mnogobrojni zapisi i komentari na društvenim mrežama i drugim oblicima informisanja.

Na naše iskreno žaljenje, 13.09.2018 dod. Desio se po prvi, a nadamo se i posljednji , jedan neočekivani incident verbalnog karaktera.Tog dana su domu boravile M.M i J.V koja je i ranije boravila u domu , Članice sportskog kluba „Tribe “ iz Beograda. Tokom ove nemile prilike član našeg kluba koji je bio angazovan kao vodič verbalno je uznemiravao J.V izražavajaći simpatije i određene pretenzije, nakon čega je ona negodovala i insistirala da ih prevezu do grada .Što je odmah i učinjeno od strane vozača PSK Hajla koji se pobrinuo da gošće adekvatno i bezbijedno stignu do grada gdje im je bilo parkirano auto.

Nakon saznanja za tu neprijatnost pomenuti vodič iz PSK „Hajla“ koji je očigledno pod dejstvom alkohola koji je prvi put tada konzumirao i atmosfere nepromišljeno postupio isključen je iz člansta i svih aktivnosti našeg kluba.

Ovim putem želimo da se javno izvinimo uvaženim gošćama za neprijatnost koja im se desila i da izrazimo nadu da će nas ponovo posjetit kako bi pokazili gostoprimstvo po kojem smo nadaleko poznati.
Iskreno, PSK HAJLA