U Rožajama upriličeno druženje penzionera

0
571

U organizaciji Prvog udruženja penzionera Berane i Udruženja penzionera Rožaje u rožajskom restoranu Wahels upriličeno je druženje pripadnika treće dobi iz gotovo svih gradova Crne Gore, BiH, Srbije i Makedonije. Predsjednik rožajske penzionerske organizacije Šaban Nurković pozdravio je gotovo 600 penzionera, a posebno je zahvalio najstarijem paru, supružnicima Nikoli i Milijani Marković iz Berana, koji su bili prvi poslijeratni učitelji u gradu na Ibru.
– Posebno smo počastvovani što se danas među nama nalaze i penzioneri iz Skoplja, koji su se po prvi put pridružili jednom ovakvom skupu koji organizuju penzionerske organizacije u Crnoj Gori. Pozivamo ih da i ubuduće budu sa nama kao naši dragi gosti – kazao je Nurković.
Predsjednik Prvog udruženja penzionera Berana Jovica Marković kazao je da su dvije penzionerske organizacije dogovorile da ovaj skup postane tradicionalan, te da će se održavati svake godine u oktobru u Rožajama.
– Ovo je lijepa prilika da se penzioneri iz četiri nekadašnje jugoslovenske republike okupe na jednom mjestu, evociraju uspomene i ožive duh jugoslovenstva – kazao je Marković.
Penzionere je pozdravio predsjednik opštine Rožaje Ejup Nurković poželjevši im dobar provod i dobro zdravlje.
– Čast nam je što smo danas vaši domaćini i želimo vam da baš ovdje u ovom lijepom ambijentu ostvarite divna poznanstva i nova prijateljstva – rekao je Nurković.
Penzioneri su u nastavku druženja upriličili dobar provod uz muziku iz repertoara kojim su dominirale numere iz perioda eks Jugoslavije, kao što su „Od Vardara pa do Triglava“ i druge koje su među pripadnicima treće dobi izazvale pravu euforiju.
Druženju je prisustvovao i Vukoman Furtula, predstavnik crnogorskog Udruženja penzionera.

Piše: Vera Ratković