Šejla Dautović osvojila drugo mjesto u Prilepu

0
777

Rožajka Šejla Dautović (11) osvojila je drugo mjesto na prestižnom internacionalnom festivalu „Zvezdički“ u Prilepu.

Uz to njoj je pripala čast da Crnu Goru predstavlja u sljedećem festivalu u Budimpešti.

„Šejla je na ovom festivalu predstavila sebe, grad Rožaje i kompletnu Crnu Goru kroz pjesmu „Neda nana“ od autora Sulejmana Beće Kujevića koji je direktor festivala „Zlatna pahulja“ i koja čini da se kako festival tako i djeca sa festivala, pojave na prestižnim takmičenjima širom Evrope“.

Ono sto je najbitnije jeste da se napokon kao na festivalu u Rožajama tako i u Makedoniji cijeni kvalitet kompozicije i izvedba učesnika.

Šejli Dautović ovo nije njeno prvo pojavljivanje na velikoj sceni. Prošle godine sa kompozicijom „Neda nana“ osvojila je nagradu dječjeg žirija „Zlatna pahulja 2018“.

Pored našeg predstavnika bila su i djeca iz Rusije, Ukrajne, Urugvaja, Kazahstana, Srbije, Mađarske, Hrvatske i što je najdraže od svega jeste da je Šejla upoznala predivne drugare, a posebno je izdvojila Evu Kuzman iz Hrvatske.

„Takođe veliku zahvalnost dugujemo direktoru kulturnog centra Sulejmanu Kujeviću što prepoznaje i daje podršku nama mladima pa tako imamo priliku da steknemo nezaboravno iskistvo.Srećna sam što svoje drugo mjesto nosim svojim roditeljima i rodnom gradu“, kazala nam je Dautović.