Kujević: Plac sam kupio od Opštine

0
1358

Džemail Kujević reagovao na navode svojih komšija objavljene u „Danu“ pod naslovom „Na izvršenje pravosnažne presude čekaju 22 godine“. Komšije iz Ulice Veljka Vlahovića u Rožajama optužile su Kujevića da im je uzurpirao pješačku stazu i da sada prečicom ne mogu doći do svojih domova. Kujević tvrdi da je plac kupio legalno od Opštine i da ga je legalno preveo na osnovu sudske odluke.
– Prilikom konkurisanja kod Opštine da kupim ovu parcelu, nisam bio upoznat da je preko nje prolazila bilo kakva pješačka staza jer je u suprotnom nikada ne bih kupio. Kasnije sam saznao da u opštinskim planovima postoji staza preko ovoga placa, ali je ja nijesam uzurpirao. Moje komšije su taj problem trebalo da riješe prije nego što sam kupio parcelu i da obilježe tu stazu a ne da sada traže krivca prozivajući mene a ne one koji su mi prodali parcelu i koji su mi na legalan način izdali odobrenje za izgradnju objekta – naglašava Kujević.
On ističe da je od Opštine Rožaje kupio 510 kvadrata zemljišta a da se nakon avionskog snimanja pojavio višak od 102 kvadrata, koje on, kako tvrdi, ne želi u svom posjedu.
– Za sve ove godine ja nijednom ovdje nisam došao a da me nije sačekala policija, sud i razna mirovna vijeća. Moje komšije traže put a ja tražim slobodu za sebe i svoju porodicu. Nakon što je izvršena eksproprijacija zemljišta kupio sam ovaj plac, a platio sam zemljište i vlasniku. Kako nijesam mogao da utvrdim granice placa, pokrenuo sam sudski spor protiv Opštine, pa je donijeta presuda na osnovu priznanja i utvrđena površina od 510 kvadrata u moju korist. Sudu tokom ovog postupka niko nije sugerisao da ovdje postoji bilo kakva pješačka staza jer u suprotnom nikad ne bi donio ovakvu presudu. Međutim, nakon avionskog snimanja u katastru se pojavio višak od 102 kvadrata i moje komšije za taj višak smatraju da se odnosi na pješačku stazu. Komšije su podnijele krivičnu prijavu protiv mene za protiv pravno zauzimanje zemljišta, pa me sud oglasio krivim iako ja nisam ni za šta kriv. Nakon svega podnio sam zahtjev Opštini da višak od 102 kvadrata upišu na svoje ime, jer ja to nisam platio niti mi treba, te da me konačno puste da normalno funkcionišem – naglašava Kujević i dodaje da su na teren izlazile sve nadležne službe.
– Moj advokat se obratio svim institucijama kako bi mi se utvrdile mjere i granice na parceli kao i tražio da mi se ispravi presuda ali sve te institucije su se oglasile kao nenadležne. Pod ovakvim okolnostima, kakvo je sada stanje na terenu, nema toga ko može ovdje izgraditi pješačku stazu jer je to neizvodljivo. Od mojeg objekta do betonske ograde ima samo pola metra i na tom prostoru je izgrađen potporni zid te instalacija za struju i kanalizaciju. Uostalom, 90 odsto sličnih pješačkih staza na prostoru naše opštine je zatvoreno izgradnjom stambenih objekata. Meni ograda nije porušena zbog pješačke staze, već zbog toga što nisam imao dozvolu za izgradnju betonske ograde – naglašava Kujević u svom regovanju