Vuković: Nećemo razgovarati oko promjene državnih simbola

0
368

Ponovno otvaranje pitanja državnih simbola nepotrebno je i to je politička besmislica, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miodrag Vuković nakon najave Ervina Ibrahimovića iz Bošnjačke stranke da će tražiti dodavanje polumjeseca na crnogorsku zastavu.

„Da li je naša stranka spremna da razgovara o izmjeni simbola u okviru radne grupe? To je, čini mi se, svojevrsna besmislica„, kazao je Vuković.

On je rekao da će u okviru radne grupe biti razgovarano o onim stvarima koje se utvrde i koje će biti u opisu rada te radne grupe.

„Ne vjerujem da to ima ikakve veze sa izbornim zakonodavstvom i da će biti predmet rasprave“naveo je Vuković.

On je ocijenio da i u najavama različitih političkih subjekata o onome o čemu treba raspravljati u okviru radne grupe mnogo toga izlazi iz domena očekivanog unapređenja izbornog ambijenta.

„Kakve veze imaju simboli s tim? U partiji mislimo da to nema veze sa onim što će se dogovoriti kao opis posla same radne grupe. Mi smo kao pojedinci spremni da razgovaramo o svemu, nezavisno od toga da li ti razgovori mogu donijeti saglasje. Mislim da je ponovno otvaranje pitanja državnih simbola politički nepotrebno“, poručio je Vuković.