Svi napori Vlade da sjever živi bolje

0
281

Premijer Duško Marković položio je u Bijelom Polju kamen-temeljac za novu zgradu Osnovne škole i škole za osnovno muzičko obrazovanje „Dušan Korać“.

Ulaže se na cijeloj teritoriji Crne Gore: Marković u Bijelom Polju

„Prije godinu sam rekao da će Vlada obezbijediti sredstva za gradnju škole. Prije dvije nedjelje smo potpisali ugovor i danas obilježavamo početak radova“, rekao je Marković.

Zadovoljan je što je će objekat, kako je rekao, biti jedan od najvećih i najljepših u Crnoj Gori. Škola će imati najbolje uslove, a premijer navodi i da će u okviru te škole biti izgrađena fiskulturna sala.

„Danas svjedočimo još jednoj činjenici da ono što obećamo, to i uradimo. Bjelopoljci će za 26 mjeseci imati velelepno školsko zdanje. Za razliku onih koji nas nas kritikuju, mi vidimo efekte ozbiljnog ekonomskog razvoja. Otvorili smo u ove dvije godine 12.000 novih radnih mjesta, a kad je u pitanju obrazovanje, napravili smo i obnovili preko 150 školskih objekata“, podsjetio je Marković.

Premijer je rekao da se ulaže na cijeloj teritoriji Crne Gore, stvarajući uslove za bolji život građana.

„Želim da izrazim optimizam i nadu da će se na cijelom sjeveru svakog dana živjeti bolje“, rekao je Marković.

Naime, nova školska zgrada površine osam hiljada metara kvadratnih gradiće se na slobodnom dijelu lokacije postojeće Osnovne škole i predviđena je za boravak 1,2 hiljade učenika.

„Objekat, čija će izgradnja koštati oko 5,4 miliona eura, sadržaće 20 učionica opšte namjene, šest kabineta za specijalne namjene, prostorije za cjelodnevni boravak, biblioteku, salu za fizičko vaspitanje sa pratećim sadržajima, administrativne i ostale prostorije“, dodaje se u saopštenju.

Iz Vlade su ranije saopštili da je ovo je još jedan u nizu projekata koje Vlada finansira iz Kapitalnog budžeta, u cilju povećanja kvaliteta nastave i standarda života građana u sjevernom regionu.