Rožaje dobilo Nižu muzičku školu

0
642

U okviru “Septembarskih dana kulture” u rožajskom Centru za kulturu upriličena je svečanost povodom otvaranja Niže muzičke škole.

Obilježavajući početak rada ove škole, direktor Centra za kulturu Sulejman Beća Kujević je kazao da je resorno ministarstvo odobrilo početak rada niže muzičke škole, koju će ove godine pohađati 48 učenika. Nastava će se odvijati u Centru za kulturu. Kujević je kazao da će opremanje prostorija za nastavu pomoći Ministarstvo prosvjete.

On se zahvalio Vasiliju Raičeviću, direktoru PAM-a – Agencije za zaštitu autorskih prava, na prihodnim poklonima koje je uručio učenicima Niže muzičke škole uz podsjećanje da je ova agencija i ranije pružala pomoć Centru za kulturu.

Uručujući poklone i čestitajući otvaranje Niže muzičke škole i početak školske godine Raičević je kazao da je PAM mlada organizacija ali da je postigla mnogo na polju zaštite autorskih prava kako domaćih tako i stranih autora.

– Ono čime se posebno ponosimo jeste da dio svojih sredstava usmjeravamo na finansiranje i razvoj projekata koji za cilj imaju razvoj nacionalnog muzičkog stvaralaštva. Tako smo pomogli i Centru za kulturu u Rožajama kako bi đaci dobili što bolje uslove za rad – kazao je Raičević, zahvaljujući se Kujeviću za doprinos u razvoju muzičke kulture kao i osnivanju MAP-a Crne Gore, kojem je uručio zahvalnicu za taj rad.

Na svečanosti su nastupili gitaristi Srđan Bulatović i Darko Nikčević.

DAN