BS: Partija se pita a ne pojedinci

0
1087

Nepojavljivanje odbornika vladajuće partije u rožajski lokalni parlament potvrda je da u BS-u ne podržavaju samovolju lokalnih funkcionera u Rožajama.

Iz vrha ove partije «Danu’’ je rečeno da sjednica nije održana zbog neslaganja stavova dva tabora u vezi kreditnog zaduživanja lokalne kase za 5,8 miliona eura. U Opštinskom odboru BS-a su pri stavu da treba formirati komisiju koja će transparentno voditi računa o novom kreditnom zaduženju kako bi se znalo na šta će otići svaki cent. Ističu da nisu protiv reprograma, te da treba isplatiti zarade zaposlenima, kao i poreze i doprinose i sva ostala dugovanja prema dobavljačima, ali da bez saglasnosti partije ni jedan pojedinac ne može ad hok donositi odluke za koje bi odbornici podizali ruke samo za lične interese tih pojedinaca.
-Hoćemo da vršimo apsolutnu kontrolu nad finansijama i da učestvujemo u donošenju svih programa i odluka prije nego one uđu u skupštinu. Takođe, želimo da kontrolišemo i dokumenta koja idu prema vladi. Jednom riječju stranka mora donositi konačne odluke i bez partije se ne može ništa preduzeti. Građani su dali pravo stranci a ne pojedincima – konstatuju u OO BS-a i dodaju da će se zalagati za to da nadležne institucije u narednom periodu pročešljaju cjelokupan rad lokalne uprve u prethodne četiri godine kako bi se tačno utvrdilo na koji način su trošena sredstva građana.

Izvor: DAN