Premijer Marković najoštrije osudio napade na Tomkiće: Ovo su napadi i na državu i njene vrijednosti

0
318

Premijer Duško Marković i Vlada najoštrije su osudili napade na porodicu Tomkić i njihovu imovinu u Beranama.

„Porodica Tomkić je meta organizovanih napada zbog nacionalne pripadnosti, ali su to i napadi na Crnu Goru i vrijednosti koje baštinimo – multietničnost i multikonfesionalnost. Preoraćemo ako treba cijelo Berane i cijelu državu da nađemo izvršioce i nalogodavce“, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore.

Najoštriju osudu napada iznio je i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, ističući da se radi o gnusnom i kukavičkom činu, koji nije u prilog mulitietničkim Beranama ni Crnoj Gori. Naveo je da pojedinačni slučajevi neće narušiti taj sklad, kao i da crnogorske institucije neće dozvoliti da se ovakvi primjeri ukorijene u Crnoj Gori.

“Policija svim kapacitetaima i nadležni organi rade na rasvjetljavanju i vjerujem da će otkriti počinioce a onda je na nadležnim organima da ih najoštrije kazne. Crna Gora je država u kojoj možemo da živimo bez obzira na vjeru i naciju i to smo pokazali u težim uslovima. Ovaj slučaj obavezuje policiju da porodica bude pod punom zaštitom policije”, kazao je ministar Nuhodžić, dodajući da je na nadleženim institucijama da do kraja urade svoj posao.
Ministar je takođe prenio stav Vlade u vezi sa rasističkim prolama koje su se čule na utakmici Crna Gora-Engleska, naglasivši da one ne mogu narušiti prepoznatljivost Crne Gore, koja je tolerantna za sve razlike.