Policijska akcija u državnim preduzećima

0
805

Policija je izuzela poslovnu dokumentaciju Uprave za šume, Luke Bar, bolnice “Meljine”, više firmi koje posluju ili su poslovale u okviru Željeznice Crne Gore, ali i još nekoliko desetina državnih, opštinskih i privatnih preduzeća u skoro svim crnogorskim gradovima. To su “Vijestima” saopštili iz vrha Uprave policije, objašnjavajući da inspektori provjeravaju zakonitost poslovanja tih preduzeća.

Sagovornik iz policije istakao je da su provjere tek počele i da nijedna firma, bez obzira da li je u pitanju državno ili javno preduzeće, ili eventualno privatna kompanija, neće biti pošteđena provjera.

“Provjeravamo da li je u tim preduzećima bilo zloupotrebe službenog položaja, utaje poreza, ali i drugih krivičnih djela. Akcija je počela i sigurno će trajati mjesecima, dok ne utvrdimo kako su poslovali oni u čijim rukama su bila državna i javna preduzeća, ali i privatne kompanije”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Isti izvor objasnio je da su inspektori izuzeli dobar dio poslovne dokumentacije jer postoji osnovana sumnja da je u njima bilo zloupotrebe službenog položaja, pronevjere, utaje poreza, ali i drugih krivičnih djela…