U Rožajama spasili srndaća

0
1063

Članovi Lovačkog društva „Hajla” iz Rožaja i veterinarske ekipe sproveli su preksinoć, oko 23.30 časova, akciju spasavanja srndaća, starog godinu, koji je povrijeđen na magistralnom putu u selu Bać, u blizini škole. Životinju je udario automobil, a vozač se udaljio s lica mjesta ostavivši srndaća u dubokom snijegu s polomljenom prednjom desnom nogom.

Prema riječima Mehdije Murića,portparola Lovačkog društva „HajlA“ srndać je imao sreće jer ga je na vrijeme primijetio mještanin Idriz Murić, koji je odmah obavijestio predsjednika LD „HajlA“ Etema Murića.

– On je brzo stigao na lice mjesta, a potom je pozvao veterinara Denisa Pepića, koji je takođe u najkraćem roku došao i pružio pomoć povrijeđenoj životinji. Pepić je uradio imobilizaciju polomljene noge srndaća, a potom su životinju smjestili u pomoćnoj zgradi lovočuvara Rešada Kurbardovića – ispričao je Murić.

Prema njegovim riječima, srndać se brzo privikao na nove uslove života i odmah prihvatio hranu.

– Domaćini su počeli da hrane srndaća i on je prihvatio cuclu s mlijekom, mekinje i otavu. Njegovo zdravstveno stanje i oporavak će do kraja pratiti veterinarska služba – kaže Murić.

Izvor: DAN