NA POMOLU KOALICIJA BS- DPS U ROŽAJAMA

0
677

Iako još uvijek nije formalno dogovorena koalicija Bošnjačke stranke i DPS-a u Rožajama, činjenica da su odbornici DPS-a na protekloj konstitutivnoj sjednici podržali kadidata BS za predsjednika lokalnog parlamenta nagovještava da je postizborni savez dvije partije izvjestan.

O motivima da se podrži kandidat BS, koja je na proteklim lokalnim izborima dobila apsolutno povjerenje građana, odnosno od 34 mjesta u lokalnom parlamentu osvojila 19 mandata, predsjednik OO DPS-a Bećir Kalač kazao je da taj gest prestavlja ispruženu ruku njegove partije u cilju stvaranja boljih odnosa.

„Dali smo podršku kandidatu BS za predsjednika SO. Naš je motiv bio da damo doprinos smirivanju tenzija koje su bile izražene u protekle četiri godine. Ja se nadam da dolazi neko novo vrijeme za Rožaje, te da uspostavljanjem kvalitetne saradnje na jasnim principima,možemo doprinijeti privrednom i ekonomskom oporavku ove sredine“, kazao je Kalač.

On je rekao da u međuvremenu nije bilo razgovora predstavnika dvije partije o mogućoj koaliciji, ali da postoje ozbiljni nagovještaji da će ipak doći do uspostavljanja saradnje.

„Vjerujem da s ovakve dvije partije, koje čine koaliciju na državnom nivou, sve ide u pravcu sklapanja koalicije koja može rezultirati stvaranje ambijenta za kvalitetniji život svih građana Rožaja“, naglasio je predsjednik rožajskog DPS-a.

Kalač je kazao da još uvijek nije odlučeno dali će odbornici DPS-a,podržati kandidata BS za predsjednika opštine na sjednici SO koja će se najvjerovatnije održati posljednjeg radnog dana naredne sedmice, te da će njegova partija o tome imati konačan stav narednih dana.

„Ne mogu u ovom trernutku reći naš konačan stav jer ćemo o tome ćemo odlučiti narednih dana ali je sigurno da će BS imati dobrog partnera kada je u pitanju OODPS“, rekao je Kalač.

Podsjetimo,BS je za kandiata čelonog čovjeka opštine nedavno predložila Ejupa Nurkovića, koji je i u predhodne četiri godine obavljao tu funkciju.