U Rožajama će novu vlast činiti BS-DPS-SD

0
995

Bošnjačka stranka (BS), Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokrate (SD) će podijeliti vlast u Rožajama, iako je partija Rafeta Husovića osvojila apsolutnu vlast na lokalnim izborima u toj opštini.

BS je, uz glasove odbornika DPS-a, iako im nisu bili potrebni, izabrala Almira Avdića za predsjednika Skupštine opštine (SO) Rožaje, ubrzo će za gradonačelnika, drugi put, izabrati Ejupa Nurkovića, a potom će formirati koaliciju sa DPS-om i SD-om, partnerima na državnom nivou. Izvori “Vijesti” iz DPS-a i BS kažu da je dogovor o nuđenju koalicije DPS-u i SD-u postignut “na nivou viših partijskih funkcionera”, što je izazvalo nezadovoljstvo u jednom dijelu rožajskog odbora partije koju predvodi Husović.

Ranije je predsjednik rožajskog odbora BS, Rahman Husović, izjavio da nema potrebe da se nudi savez DPS-u, da bi predsjedništvo stranke samo nekoliko dana kasnije ponudilo koaliciju DPS-u i SD-u, navodeći da je, zarad razvoja lokalnih sredina veoma važno politički savez sa državnog nivoa prenijeti i na lokalni nivo. Predsjednik rožajskog odbora DPS-a, Bećar Kalač, u subotu je za Javni servis izjavio da očekuju poziv od BS. “Dali smo podršku kandidatu BS za predsjednika SO. Naš je motiv bio da damo doprinos smirivanju tenzija koje su bile izražene u protekle četiri godine. Ja se nadam da dolazi neko novo vrijeme za Rožaje, te da uspostavljanjem kvalitetne saradnje na jasnim principima, možemo doprinijeti privrednom i ekonomskom oporavku ove sredine”, kazao je Kalač.

Piše: Darvin Murić