Ovako je Ejup Nurković došao na vlast

0
1702

2.jula 2014.godine. SO Rožaje je izglasala Ejupa Nurkovića za novog predsjednika Opštine Rožaje. Danas objavljujemo tekst iz večernjih Novosti koje su pisale o događaju.

-Arhivski tekst.

Sa puno pompe, uz crveni tepih, aplauze i cvijeće, u jednoj od najsiromašnijih opština u Crnoj Gori obilježen je kraj dvije decenije duge vlasti DPS i njenog gradonačelnika Nusreta Kalača. Svečano je obilježen dolazak na vlast dojučerašnje opozicije, Bošnjačke stranke i SDP, i novog predsednika opštine Ejupa Nurkovića (BS).

– Radiću stručno, pravedno, zakonito i transparentno. Lokalnu administraciju vidim kao servis građana. Sve ću učiniti da zaustavim mito, korupciju i druge devijacije – kazao je Nurković.

Građani će moći svakodnevno da prate rad predsjednika opštine, skupštine i javnih službi putem sajta, kazao je Nurković.

– Cilj mi da uspostavim dobre međuljudske odnose ne samo u opštini već i u gradu. Planiram da formiram kancelariju za brze odgovore, gde će građani na jednom mjestu moći da dođu do željenih informacija. Politiku ću izmjestiti iz javnih institucija, organa, službi i preduzeća. Politikom ćemo se baviti u svojim strankama, a na poslu ćemo se baviti onim za šta smo plaćeni novcem naših građana – kazao je Nurković, naglašavajući da je prvi zadatak nove vlasti sagledavanje investicija za ovu godinu, te izrada planova za narednu.

– Neka nam je svima hairli (srećno) – kazao je Nurković kada je posle potpisivanja svečane izjave kročio na crveni tepih postavljan pred zgradom Opštine na gradskom trgu.

On je, inače, dobio svih 20 glasova odbornika BS i SDP, dok su predstavnici DPS bili protiv. Odbornik Bošnjačke demokratske zajednice bliske muftiji Muameru Zukorliću, Hazbija Kalač, bio je uzdržan.

– U novoj politici prepoznajem signale trojnog političkog angažmana, koji se sa državnog preslikava i na lokalni nivo – kazao je Kalač, aludirajući na vladajuću DPS-SDP-BS koaliciju na državnom nivou.

Čestitajući izbor svom nasledniku, Nusret Kalač je istakao da se ponosi ogromnom podrškom koju je DPS uživao u Rožajama.

– Posle decenija rukovođenja i postignutih rezultata, ovu smjenu ne smatram porazom. Nastavićemo da doprinosimo razvoju ove sredine. To što se politički razlikujemo, ne smije biti razlog podjela. Ponosan sam na ono što sam radio i što sam u granicama svojih mogućnosti i zakonskih ovlašćenja uradio, iako sam često bio kritikovan bez osnova – kazao je Kalač.