Ivanović: Notorna je laž da sam obišao sedam zemalja u jednom danu

0
0

Poslanik DPS-a Petar Ivanović kazao je večeras u emisiji Zumiranje na RTCG da nije gledao medijske nastupe ministra poljoprivrede Aleksandra Stijovića jer ga to ne zanima i ima pametnija posla.

On je rekao i da nije tačna Stijovićeva izjava da je 2013. godine obišao sedam država u jednom danu. Pomenutih 5.500 eura, dodaje, odnose se na refundaciju na putovanja od januara do septembra.

„Mislio sam da neće čeprkati po fiokama i iznositi teške optužbe. Nije tačna izjava da sam obišao sedam zemalja u jednom danu. U pitanju je notorna laž, iako sam svjestan koliko je to teška riječ. Reći za bivšeg ministra, da je bio u Podgorici a za dnevnice uzeo preko 5000 eura nema nikakvu konotaciju do jednu – da je namjera bila da uzmem što više novca iz budžeta. On nije pokazao putne naloge”, rekao je Ivanović.

Prema njegovim riječima, nijesu u pitanju fantomska putovanja, već je u jednom danu isplaćena refundacija za putovanja koja su se dogodila tokom godine.

On je kazao da nikada nije dobio poziv za učešće u emisiji na TV Vijesti sa ministrom poljoprivrede.

„Koncen Vijesti ima moj broj. Nijsam ga mijenjao. Ove optužbe dotiču čitavu moju porodicu. Ne sjećam se da je bilo ružnijih optužbi“, kazao je Ivanović i pristao na TV duel na TVCG sa ministrom poljoprivrede Aleksandrom Stijovićem.