Gradska Opština Istanbul donirala vodovodne cijevi opštini Rožaje

0
94

Gradska Opština Istanbul – Uprava za Vodovod i Kanalizaciju Istanbul (ISKI) donirala je vodovodne cijevi opštini Rožaje radi unapređenja sistema vodosnabdijevanja na teritoriji naše opštine.

Donacija vodovodnih cijevi u dužini od 2.403,8 metara, tehničkih karakteristika DN 110 MM PN16 O-PVC, sa pratećim komponentama, značajno će doprinijeti poboljšanju sekundarne vodovodne mreže u opštini Rožaje.

Predsjednik Opštine, Rahman Husović, izražava duboku zahvalnost gradonačelniku grada Istanbula, Ekremu Imamogluu, generalnom direktoru Uprave za vodovod i kanalizaciju Istanbul, Dr. Šafak Baši, i potpredsjedniku Savjeta za saradnju sa dijasporom VCG, Bedriju Gul Mukoviću.

 

Predsjednik se zahvalio našim prijateljima na ovoj značajnoj donaciji, koja će poboljšati kvalitet pružanja usluga vodosnabdijevanja i zdravlje ljudi, te dodatno ojačati prijateljske odnose i saradnju.

Podsjećamo da je realizaciji ove donacije prethodila radna posjeta Predsjednika Opštine Republici Turskoj, nakon čega su Predsjednik opštine Rožaje, Rahman Husović, i generalni direktor Uprave za vodovod i kanalizaciju Istanbul – Republika Turkiye, Dr. Şafak Baša, potpisali Memorandum o razumijevanju.

Memorandum o razumijevanju postavlja principe i razumijevanje između Gradske Opštine Istanbul – Uprave za Vodovod i Kanalizaciju Istanbul i Opštine Rožaje da sarađuju na jačanju bilateralnih odnosa, razmjeni znanja i iskustva, tehničkoj podršci i stvaranju polja za obuku. “