Crnogoske vozačke dozvole što prije priznati u Njemačkoj

0
662

Kako je saopšteno iz kabineta potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj, Husović je istakao dobre odnose dvije zemlje na svim nivboima.

„Crna Gora i Njemačka imaju dobre odnose na svim nivoima, naročito na političkom, koji je su rezultirali i snažnom podrškom Njemačke u integracijama Crne Gore u NATO savez i EU, na čemu smo vam veoma zahvalni. Takođe, na dobre odnose između naše dvije države je uticala i naša brojna dijaspora koja je prisutna u Njemačkoj“, kazao je Husović.

Veber je potvrdio opredjeljenje SR Njemačke da Crnu Goru snažno podrži u svim segmentima ka njenom pristupanju Evropskoj uniji.

„Njemačke investicije u infrastrukturu u Crnoj Gori, posredstvom GIZ-a i KFB banke, pored doprinosa građanima svih djelova i regiona Crne Gore, doprinose i privlačenju stranih investicija što sve ima za cilj otvaranje novih radnih mjesta, naročito u manje razvijenim djelovima Crne Gore“, istakao je Veber.

Sagovornici su se, kako se navodi u saopštenju, saglasili i da bi trebalo podstaknuti lokalne samouprave, naročito na sjeveru Crne Gore, da što više koriste sredstva iz IPA fondova koji su dostupni za razvojne projekte.

„Takođe, da se ubrza stvaranje uslova za priznavanje vozačkih dozvola iz Crne Gore u SR Njemačkoj što bi bilo od velikog značaja za građane Crne Gore koji žive u Njemačkoj“, zaključuje se u saopštenju potpredsjednika vlade.