Čestitka Stranke pravde i pomirenja Jakovu Milatoviću

0
318

Crna Gora je napravila istorijski važan korak u demokratizaciji i razvoju društva u cjelini.

Ovo je poraz kriminala i korupcije a pobjeda građana bez obzira kako se izjašnjavali i za koga glasali.

Đukanović više nije problem, kao društvo dobili smo priliku da uradimo najbolje za nas, naše gradove, našu državu.

Između nas i prosperitetne države, punopravne članice Evropske unije ne stoji više ništa osim našeg rada, truda i odgovornosti.

Predstoji nam trka sa vremenom, za svaku mladu osobu kojoj treba omogućiti ostanak u Crnoj Gori za svako radno mjesto i za dostojanstvenu starost onih koji su izgradili ovu državu.

Novoizabranom predsjedniku Jakovu Milatoviću najiskrenije čestitamo ubjedljivu pobjedu uvjereni da će tu odgovornu funkciju obavljati u cilju izgradnje pravedne, bogate, pomirenene i prosperitetne Crne Gore.

Crne Gore svih njenih građana, kako u domovini tako i dijaspori.

Stranka pravde i pomirenja će kao i do sada, vođena principima univerzalnih civilizacijskih vrijednosti dati svoj puni doprinos u tom pravcu. Poseban fokus ćemo imati ka ostvarivanju svih ustavom zagarantovanih prava bošnjačkog ali i svih drugih naroda, izgradnji gradova i opština koji su nepravedno marginaliziovani svih ovih godina i procesu punopravnog članstva Crne Gore u Evropskoj uniji.

Raduje nas činjenica što smo dobili predsjednika koji razumije probleme sa kojima se suočavaju Bošnjaci u Crnoj Gori sa kojim smo potpisali i sporazum u cilju poboljsanja statusa naseg narosa i koji je spreman da ih na opšte zadovoljstvo rješavamo.

U tom svjetlu pozivamo Bošnjake ali i sve građane da se okupimo i udružimo kako bi zajednički planirali i zrelo gradili budućnost u našoj Crnoj Gori.