Apartmani u Crmnici skuplji nego na moru

0
232

Sezona u Crmnici, Virpazaru na Skadarskom jezeru počinje ranije nego moru.

 

Ne samo da počinje ranije, nego i traje duže. To je potvrdila direktorka Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić.

Razloga za zadovoljstvo imaju i Crmničani. Apartmani u privatnom smještaju, u Crmnici izdaju se u prosjeku oko 50 eura za dvije osobe, a interesovanje gostiju za seoski turizam je veliko.

Agroturizam uz bogatu floru i faunu, istorijske spomenike i vjerske objekte iz godine u godine privlači sve više turista koji su uglavnom ovaj dio Crne Gore prvi put vidjeli kroz izletnički program, ali se i vraćaju.

Direktorka NTO Željka Radak Kukavičić kaže da prve organizovane grupe turista dolaze ove sedmice u Crnu Goru i u njihovom programu je Virpazar, Skadarsko jezero.

“Kvalitet domaćih proizvoda iz godine u godinu je sve bolji i sigurna sam da ćemo nastavljati taj trend. Na nama je obaveza, kao i na lokalnoj turističkoj organizaciji da dodatno promovišemo naše autentične proizvode. Ova godina će biti godina posvećena hrani i imati za cilj upravo da se obezbjedi veća zastupljenost domaćih proizvoda u sektoru crnogorskog ugostiteljstva”, kazala je Radak Kukavičić.