SKANDAL: PRODAJE SE SPORTSKA DVORANA BANDŽOVO BRDO

0
1771

Piše: Vera Ratković- DAN

Bošnjačka stranka koja skoro godinu i po vrši nelegalno vlast u Rožajama jer je SDP u decembru napustio koaliciju, a opozicija od juna prošle godine bojkotuje sjednice lokalnog parlamenta, namjerila je da sportsku dvoranu na Bandžovom brdu proda Vladi Crne Gore za 3.000.000 eura. Na ovaj način, prema mišljenju upućenih, na pomolu je „peglanje” ogromnih problema, koje je ova vlast, lošim rukovođenjem budžetskim sredstvima, stvorila tokom prethodne četiri godine.

Predsjednik opštine Ejup Nurković za „Dan“ je potvrdio da lokalna uprava razmišlja o prodaji sportske hale.
– U pregovorima smo sa Vladom Crne Gore o prodaji dvorane, koja bi nakon toga bila ustupljena nama na upravljanje. Ta transakcija bi došla kao spas za naš budžet, ali se plašimo da ćemo biti izigrani – kratko je prokomentarisao Nurković.
Iz rožajskog odbora DPS-a kažu da lokalna uprava za ovaj posao treba da ima skupštinsku odluku.
– Za tako nešto mora postojati skupštinska odluka kako bi se napravila hipoteka i podigla kreditna sredstva. Pitanje je i da li neko smije mjesec dana pred izbore da pravi takve poteze. Svi moraju znati da danas lokalna uprava ima 15 miliona duga, pa ukoliko se zaduži još za tri miliona eura, onda bi to bio skandal neviđenih razmjera – smatraju u lokalnom DPS-u i vjeruju da će lokalna uprava sportsku dvoranu dati pod hipoteku za tri milona eura koje će morati da vrati Vladi.
Iz rožajskog odbora Socijaldemokrata su kazali da lokalna uprava ima lošu strategiju prema resursima od opšteg javnog interesa, koju želi da centralizuje.
– Ukoliko lokalna uprava namjerava da proda dvoranu Vladi, za nas je to neprihvaljivo. Prvi put čujemo da se tako nešto dešava i da se može privatizovati imovina lokalne uprave koja je od velikog značaja za ovaj grad – kažu Socijaldemokrate……

Opširnije u DANU