NOVINARKA DANA PORUČILA NEĆETE ME ZAPLAŠITI

0
2359

Predsjednik opštine Rožaje Ejup Nurković uputio je demant na objavljeni tekst u dnevnim novinama „Dan“, novinarke Vere Ratković, u kojem se spominje kao sagovornik na temu prodaje Sportske dvorane na Bandžovom Brdu.

“Tačno je da je novinarka putem sms poruke tražila komentar na temu prodaje Sportske dvorane, međutim, na istu nisam davao nikakav odgovor niti komentar. Ovim povodom nisam dao ni izjavu tako da je pomenuti tekst produkt mašte novinarke Ratković, sa kojom odavno ne komuniciram upravo zbog njenog odnosa prema javnoj riječi. Obavještavam javnost da ću zbog juče objavljenih netačnih informacija u dnevnim novinama „Dan“ podnijeti tužbu nadležnim subjektima koja će sloviti na ime autorice teksta a koja će morati Sudu da podnese dokaze za priču koju je ovim povodom iznijela u javnost.“

Ratković odgovorila NEĆETE ME ZAPLAŠITI

Novinarka je putem društvene mreže FB odgovorila da su njeni navodi tačni, i da su predsjednik suda Zahit Camić i sudija Mujević svjedoci njihovog sretanja ispred caffe ‘Central’.

“Aferim predsjedniče ako je i od Vas onda je i previše! Neprimjereno je da jedan hadžija ovako krupno obmanjuje javnost! Zato ću Vam odgovoriti onako kako kaže veliki pjesnik “otpiši mu kako znadeš vladiko al mu čuvaj obraz ka on tebi“. Gospodine predsjedniče, kao čovjek koji ima vjersko zvanje koje je za poštovanje, bas iz vjerskih razloga dužni ste da govorite istinu i da gradjanima jasno kažete da li je sportska dvorana prodata ili nije a ne da se bavite spinovanjem informacija u službi Vase pogubne politike, jer ste i sami svjesni gdje ste doveli ovaj grad vodeći ga svih ovih godina. Gospodine predsjedniče, tačno je da mi niste odgovorili na moju SMS poruku, ali niste valjda zaboravili da smo se u nedjelju sreli pored “Centrala“ i da ste mi tom prilikom rekli da prodajete sportsku dvoranu i da je Vaša izjava interpretirana u “Danu“ tačno onako kako ste je izgovorili. Da smo se sreli na pomenutoj lokaciji svjedoče predsjednik Osnovnog suda, gospodin Camić i sudija Mujević. Možete da me tužite ali me ne možete zaplašiti. Ni jedan tekst koji sam napisala nije uperen protiv gradjana Rožaja kako pokušavate da mi spočitate. Moj posao je da pišem o tome kako radi lokalna vlast i nastaviću da ga radim kao što sam to i do sada i Vaš je problem izmišljanje konstrukcija kako bi se opravdali pred biračima u susret lokalnim izborima“.