MILO DJUKANOVIĆ NA SJEDNICI OPŠTINSKOG ODBORA DPS ROŽAJE

0
310
Foto: Japan Times
Foto: Japan Times

U Rožajama je  održana 12. Sjednica Opštinskog Odbora Demokratske partije socijalista kojom je predsjedavao predsjednik OO DPS prof. dr Bećir Kalač. Sjednici su prisustvovali predsjednik DPS-a Milo Đukanović, član predsjedništva DPS Mevludin Nuhodžić i član izvršnog odbora DPS Mirsad Mulić, odbornici, predstavnici penzionera , kao i članovi savjeta mladih DPS-a.

U uvodnom obraćanju predsjednik rožajskog odbora dr Bećir Kalač kazao je da Demokratska Partija Socijalista u Rožajama ozbiljno posvećena pripremama za predstojeće predsjedničke i lokalne izbore. Istakao je, takođe, da se u susret izborima veoma organizovano radi, i da zato verujemo da će naša partija od maja ponovo biti vlast u ovoj opštini.

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović , podsjetio je prisutne da DPS ima jasnu viziju i da je stabilno i dobro jezgro politike u Rožajama. Kazao je i da smo od obnove nezavisnosti, uveli Crnu Goru u potpuno novo društvo i da smo krenuli na put na kojem smo zaostali par vjekova. Nažalost, još uvijek se učimo demokratiji i još uvijek smo u formiranju kritične mase svijesti o odgovornosti za državni interes i zbog toga nemamo pravo na grešku.

Kazao je i da iako opozicija želi prijevremene parlamentarne izbore , tu nema kompromisa i da će mandat ove vlade trajati koliko je predviđeno, odnosno do jeseni 2020 godine.
Poseban imperativ je pobjeda na predsjedničkim izborima jer će ta pobjeda odbaciti sva očekivanja opozicije i da ćemo tom pobjedom dobiti još snažnije povjerenje građana.

Predsjednik DPS-a Đukanović je naglasio da smo konsolidovali redove DPS-a u Rožajama i da nema razloga za inferiornost i strah jer imamo odlučnu i jasnu viziju i da kontinuirano razvijamo našu politiku. Lokalna vlast je važan faktor i kada je u pitanju najveći problem opštine, nezaposlenot, moramo jasno odgovoriti jer je nezaposlenim građanima potrebno rješenje , a ne sažaljenje.
Predsjednik je kazao i da nemamo konkurenciju koja će raditi poslove i voditi državu bolje od DPS-a. Zaključio je i da je najvažnija politička lekcija povjerenje građana i birača, a to povjerenje može se jedino čuvati u komunikaciji sa ljudima.