Joksimović: Moramo da budemo ponosni na ovaj rezultat

0
41

Crnogorski odbojkaši igraće treći put uzastopno na Evropskom prvenstvo. Izabranici Ivana Joksimovića su vizu za EP ovjerili večeras pojedom u gostima u Luksemburgu, petom u šest mečeva u kvalifikacionoj grupi D…

Velika i teška pobjeda, ali i na kraju zaslužena protiv Luksemburga, koja nas je odvela na Evropsko prvenstvo i pričinila veliko zadovoljstvo da svi budemo ponosni na ovaj rezultat. Bilo je teško, u pripremi utakmice smo predvidjeli da neće biti lako, jer je ekipa Luksemburga ima neki kvalitet i dugo igra zajedno, koja je prošle godine igrača srebrnu ligu. Ali, bili smo spremni na apsolutno sve zahtjeve i ostvarili jako bitnu pobjedu. Na kraju, Moramo da budemo ponosni na ovaj rezultat – rekao je selektor Crne Gore Ivan Joksimović.

Primač Ivan Zvicer je već druge uzastopne kvalifikacije odigrao kao starter (prethodne u paru sa Vojinom Ćaćićem, sada sa Markom Bojićem), i bio jedan od najzaslužnijih za izborenu vizu.

– Treći uzastopni plasman na Evropsko prvenstvo je zaista veliki uspjeh za malu državu kao što je Crna Gora, sa ne tako velikim brojem igrača. Ovo je ogroman, istorijski uspjeh. Što se utakmice tiče, bila je psihički veoma teška, jer smo znali da nas pobjeda vodi na EP. Znali smo da smo kvalitetnija ekipa i favorit protiv Luksemburga, ali unaprijed dobijene utakmice su uvijek teške i mogu da izazovu dosta problema, što se i dogodilo. Međutim, kada je trebalo, u tom četvrtom setu, pokazali smo snagu, skupili smo se i jednostavno pokazali kvalitet u odnosu na Luksemburg – rekao je Zvicer.

Što se utakmice tiče, Crna Gora je teže došla do pobjede protiv Luksemurga, ne samo zbog nadahnutog domaćina, već i zbog toga što su meč protiv Luksemburga bolesni odigrali Bojić, Rajko Strugar i Ivan Zvicer, i to bez izmjene!

– Znali smo da će biti teško, da će nas namučiti, vjerujem da nas je i umor stigao, ali na kraju smo pobijedili 3:1, što je rezultat koji nas vodi na Evropsko prvenstvo. Iako nije bilo lako igrati ovaj meč, na kraju moramo biti srećni i zadovoljni – rekao je srednji bloker Luka Babić.