Čolović: Crnu Goru i njene granice mogu sačuvati samo građani vođeni liderima koji nemaju rezervnu domovinu

0
461

Predstavnica platforme Dijaspore Crne Gore Emina Čolović obratila se javnosti iskazujući zabrinutost za domovinu, a kako ističe povodom toga što je “Vlada Crne Gore napala crkvu i građane vojnim helikopterima i policijom, pod komandom predsjednika Vlade, a na zahtjev Srbije“. Čolović je poručila da Crnu Goru i njene granice može u ovoj situaciji sačuvati profesionalnost onih koji su obnovili njenu nezavisnost, a to su, kako kaže, građani vođeni liderima koji nemaju rezervnu domovinu.

”Još prije nekoliko mjeseci u jednom televizijskom gostovanju u Podgorici, dala sam nagovještaj današnjim zbivanjima u mojoj domovini Crnoj Gori. Predosjetila sam iz kompletne političke situacije i zbivanja na političkoj sceni, šta se može desiti. Nagovijestila sam tada da će se vjera i politika pomiješati, da su na sceni već odavno poznate, neugodne stvari. Današnja vlast u Crnoj Gori ili kvazi lideri pokazli su svoje pravo lice nastupom na Cetinju, totalnim i neljudskim amaterizmom, koji je zgrozio građane Crne Gore, one koji vole svoju državu i znaju šta je država”, navodi Čolović u svom obraćanju.

Kako dodaje, tada je uputila i određene poruke svim političarima i građanima, pa čak i crkvi.

”Zaista, nije potrebno previše razmišljati kako bi se spoznala pozadina svih dešavanja, ali nažalost nečiji velikodržavni snovi, a nama crni oblaci nadvili su se iznad naše domovine. Katkad pomislim da im je želja da unište nešto što je vjekovima stvarano! No, nadam se da griješim! Iz tog razloga moram istaći suštinu – Crna Gora je najpotrebnija onima koji je vole i doživljavaju kao svoju. Bez obzira da li živjeli u Crnoj Gori ili u evropskim metropolama ili u bližnjim susjednim državama, osjećamo da nam diraju gdje nas najviše boli. Crna Gora je naša jedina kuća, naša domovina. Srbija je 2007. godine, isto pokušala da uradi svom bošnjačkom narodu, kada je sa naoružanim policijskim snagama nasrnula na džamije. Nije im dozvoljeno da ih oduzmu, pa je Beograd osnovao paralelnu vjersku zajednicu. Ako napravimo paralelu, vidimo da je u Crnoj Gori Vlada učinila isto sa crkvom, te sa vojnim helikopterima i policijom, pod komandom predsjednika Vlade, a na zahtjev Srbije krenula na Cetinjski manastir. To se u narodu zove izdajnički čin zaslužen izdajom svoje države. Crnu Goru i njene granice može u ovoj situaciji sačuvati samo profesionalnost onih koji su obnovili njenu nezavisnost, a to su građani vođeni liderima koji nemaju rezervnu domovinu. U Crnoj Gori mora i hoće pobijediti pravda, jer njen narod je pravedan i čojstven. Ne smije se dozvoliti amaterima da zarad svojih interesa vode narod nazad u 90-te! Poštujem sve narode, sve bogomolje narodne, zato apelujem i tražim da se bogomolje bez obzira kojih vjera, ne napadaju i da se daju na raspolaganje onima koji su ih vjekovima pravili, čuvali i njima se ponosili, da se daju narodu, a ne političarima”, poručila je Čolović.