BS sjutra odlučuje o kandidatu za predsjednika Skupštine i Opštine Rožaje

0
1211

U Rožajama se polako završavaju sve potrebne pripreme za formiranjej nove lokalne vlasti. BS je na proteklim lokalnim izborima pokazala superiornost pobijedivši čak 8 partija, a za ovako dobar rezultat BS-a u Rožajama zaslužan je odgovoran odnos lidera ove stranke Rafeta Husovića.

Podsjetimo Husović je još u novembru 2017 godine u izjavi datoj medijima rekao:

„Primjećujemo greške koje smo napravili, posebno u radu pojedinih opštinskih odbora i lokalnih uprava, ali i u cjelini, i sigurno je da ćemo tokom ove godine raditi na otklanjanju uočenih problema“

Rukovodstvo stranke je već u decembru 2017 godine rekonstruisalo lokalni odbor BS-a u Rožajama, imenovani su novi članovi opštinskog odbora kao i novi predsjednik opštinskog odbora. To je rezultiralo ozbiljnijim radom unutar partije koji se kasnije manifestovao rezultatima lokalnih izbora.

Pored otklanjanja problema unutar stranačkih organizacija lider BS-a je tada najavio i promjene unutar lokalnih uprava, pa se već sa sigurnošću može reći da će i to dati rezultate.

Za sjutra je u Rožajama zakazan opštinski odbor Bošnjačke stranke, na kojem će se odrediti imena kandidata za dvije najvažnije funkcije u Opštini.

Kandidati koji su prihvatili kandidaturu za predsjednika Opštine su Rahman Husović, Ejup Nurković, Safet Kalač i Almer Kalač a za predsjednika skupštine Almir Avdić, Haris Zejnelagić i Edip Šaljić.

Naš sagovornik iz vrha BS-a navodi da je gotovo izvjesno da će novi predsjednik Opštine Rožaje biti Rahman Husović, dok se za novog predsjednika skupštine pominje Almir Avdić.

Rahman Husović i Almir Avdić

Pred njima će u narednom četvorogodištu biti težak zadatak. Prvenstveno zbog rješavanja nagomilanih problema viška zaposlenih i isplata preostalih zarada koja u pojedinim opštinskim ustanovama kasne i do 8 mjeseci navode u BS-u.

BS i njen lider Rafet Husović u Rožajama po prvi put uvode sistem smenjivosti te prosto partijski i opštinski rukovodioci moraju biti osvježavani poput ustajalog vazduha u zatvorenom prostoru.