BEČIĆ ODUSTAO OD KANDIDATURE ZA PREDSJEDNIKA DRŽAVE

0
92

“Demokratska Crna Gora je jedini politički subjekt koji se u kontinuitetu zalagao da opozicija 2018. godine primijeni princip iz 2013. godine, odnosno da zajednički predsjednički kandidat opozicije bude onaj stranački lider koji ima najveće povjerenje, a samim tim i najveću šansu da pobijedi na izborima”, kazao je Bečić.

Smatra da ih praktično niko nije podržao u njihovim nastojanjima.

“Čak naprotiv. Svi politički subjekti su saopštili da zajednički predsjednički kandidat opozicije treba da bude nestranačka ličnost i da samo on može pobijediti kandidata DPS-a. Prošle sedmice, uvažavajući stavove mojih opozicionih kolega, saopštio sam da kad oni neće da podrže mene, ja ću onda podržati njih”, rekao je Bečić.

Bečić ističe da su Demokrate spremne da snagom cjelokupne partijske infrastrukture stanu iza nestranačkog kandidata kojeg bi dogovodila cjelokupna parlamentarna opozicija, a da on stoji na raspolaganju, ako do takvog dogovora ne dođe.

“Međutim, umjesto da ova iskrena i poštena ponuda naiđe na afirmaciju i riječi zahvalnosti mojih kolega, jedan broj njih je iz njima znanih razloga saopštio da je ovo navodno samo taktika koja u konačnom treba da dovede do toga da ja budem predsjednički kandidat. Zlonamjernost i tendencioznost određenih stavova pojedinih kolega, a sve zarad štete koju bi nanijeli Demokratama, išli su čak do tih granica da su saopštavali da je moja kandidatura prepreka jedinstvenom kandidatu i jedinstvu opozicije”, navodi predsjednik Demokrata.

“Ovo radim u cilju objedinjavanja opozicije oko jednog jedinstvenog kandidata. Izvolite, bezuslovno nudim da se zarad sveopšteg opozicionog jedinstva dogovorite oko zajedničkog nestranačkog kandidata parlamentarne opozicije, a i lično i partijski garantujem da ćemo podržati onog koga dogovorite i stati iza njega snagom najmoćnije partijske infrastrukture u zemlji. Samo nemojte od mene očekivati da vam još i izaberem kandidata, jer mi ne pada na pamet da to činim. Tvrdili ste i tvrdite da samo nestranački kandidat pobjeđuje kandidata DPS-a”, naveo je on.

Na kraju kaže da kandidat kojeg opozicija odabere ima podršku Demokrata.

“Za smjenu ovog režima sam spreman sve da učinim, pa i ovakav potez. Ja sam uradio ono što je bilo do mene. Izvolite, kolege, dogovorite se i imamo opoziciono jedinstvo u susret predsjedničkim izborima”, poručio je Bečić.