ROŽAJAC EMRAH KLIMENTA POJAČAO LOS ANDJELES GALAKSI

0
240

Reprezentativac Crne Gore, rožajac Emrah Klimenta, pojačao Los Anđeles Galaksi, tim koji su proslavili Dejvid Bekam, Lendon Donovav, Robi Kin, Ešli Kol…

Rođen je u Rožajama, u mlađim kategorijama je igrao za slovačku Žilinu (2009), njemački Ingolštad (2009 – 2010), seniorsku karijeru je počeo u američkom timu Baj Area Ambasadors (2011 – 2012), a od ljeta 2012. godine je nosio dres Sakramenta u Drugoj ligi SAD (UCL), sa kojim je osvojio titulu 2014.

A sada je napravio transfer karijere! Reprezentativac Crne Gore Emrah Klimenta je novi igrač Los Anđeles Galaksija!

“Galaksi je najveći klub u MLS ligi, pa sam počastvovan što sam dio takvog tima. Srećan sam što ću igrati za najbolji klub”, rekao je 26-godišnji defanzivac koji može da pokrije tri pozicije (desni bek, štoper, zadnji vezni) za američke medije.

Klimenta je sa najboljim i najglamuroznijim timom u Sjedinjenim Američkim Državama dogovorio saradnju nakon desetodnevne probe.

“Kada sam dobio ponudu da treniram 10 dana sa LA Galaksijem, nisam razmišljao nimalo. Znao sam da imam kvalitet, a ljudi iz Los Anđelesa su to prepoznali”, rekao je čovjek koji je u dresu „hrabrih sokola” odigrao četiri utakmice (Poljska, Jermenija, Iran, Turska).

Dres LA Galaksija su proslavili Dejvid Bekam, Robi Kin, Lendon Donovan, a sadašnje zvijezde su legendarni lijevi bek Ešli Kol, te nekadašnje meksičke nade – braća Đovani i Džonatan dos Santos.

“Došao sam da napredujem. Spreman sam da se borim za svoje mjesto u timu. Vjerujem u dobre igre i dobre rezultate”, poručio je Klimenta po dolasku u klub, koji je osnovan 1994. godine, te koji u trofejnoj sali ima pet titula (posljednja je osvojena 2014), dva Kupa i jednu tamošnju Ligu šampiona.