FK Ibar: Nacionalistički ispadi na utakmici protiv Iskre

0
759

Fudbalski klub Ibar iz Rožaja obratio se saopštenjem, zbog, kako se navodi, nemilih scena i nacionalističkih ispada na Zlatici, na meču kadetske lige Crne Gore protiv Iskre.

„U duelu kadetskih ekipa Iskre i Ibra na danas odigranoj utakmici na Zlatici došlo je do jezivih prijetnji i nacionalistickih ispada jednog od roditelja igrača Iskre. Naime, nakon jednog nesmotrenog faula našeg mladog igrača Klice, koji je opravdano sankcionisan crvenim kartonom, uslijedila je drama“, navodi se u saopštenju koje je potpisao direktor kluba Amir Honsić.

„Otac igrača je, preskačući ogradu, što je bilo dovoljno da delegat Bojović i sudija Gospić prekinu meč, poceo je da vrijeđa igrača Ibra, da ga psuje upućujući mu jezive prijetnje: ‘Pucacu ti u noge, je… vam mater muslimansku’. Samo zahvaljujući prisebnosti komandira policije kojem ne znamo ime, a kome smo neizmjerno zahvalni za prisebnost, a koji je takođe bio posmatrač i roditelj, izbjegnute su dalekosežne posljedice“, navodi se u saopštenju.

U rožajskom klubu se pitaju „trebaju li našim dugogodišnjim prijateljima iz Iskre ovakvi pojedinci koji bace sjenku na sav trud i koji neodgovornim ponašanjem mogu da ugroze živote dječacima od 17-18 godina. Roditelji djece nakon učestalih ispada na crnogorskim terenima, sa razlogom kažu vrijedi li se takmičiti i da li smijemo poslati našu djecu na sljedeće gostovanje?!“, stoji u saopštenju, uz napomenu „da su predstavnici Iskre bili maksimalno korektni i da su se više puta izvinili“ članovima rukovodstva Ibra.