ELDAR JEDVA ČEKA DA SE NADJE NA STAZI

0
324

Crnogorski olimpijac Eldar Salihović ne krije da osjeća tremu pred nastup na Igrama u Pjongčangu, ali i da sa nestrpljenjem čeka nastup na najprestižnijem sportskom takmičenju.

“Ima treme. Tačnije rečeno ubi nas trema, ali pozitivna. Jedva čekamo da izađemo na ski stazu u upustimo se u borbe sa najboljim skijašima planete, kao i da vidimo gdje se trenutno nalazimo u odnosu na sam krem svjetskog skijanja”, rekao je Salihović za Sport Klub i nastavio:

“Zime ima, hladno jeste, ali mi se bavimo zimskim sportovima pa nam ne smeta. Imali smo priliku da isprobamo stazu na kojom ćemo se takmičiti. Zbog hladnoće snijeg je nešto tvrđi a to odgovara takmičarima sa većim startnim brojevima, koje ćemo imati Jelena i ja”.

Talentovani skijaš posljednji će izaći na stazu od crnogorskih olimpijaca.

“Atmosfera je stvarno pozitivna i svi jedva čekamo da izađemo na stazu. Prema poslejdnjim informacijama, ja ću posljednji imati priliku da branim ugled Crne Gore. Jelena bi ukoliko vremenski uslovi dozvole a čini se da hoće jer se vjetar smiruje, trebalo da vozi slalom 14. a veleslalom 15. februara. Istog dana kada Jelena bude vozila veleslalom Marija će se boriti u kros kantriju na 10 kilometara. Meni ostaje da navijam za njih i čekam trenutak da se i ja prikažem u dobrom svjetlu”, dodao je Salihović.