Vlada u rožajsku infrastrukturu ulaže 2,7 miliona eura

0
423

Direktor Direkcije javnih radova Almer Kalač razgovarao je sa rukovodstvom rožajske opštine o predstojećim projektima koji će se u narednom periodu realizovati, a u koje će, kako je najavio, biti uloženo više od 2,7 miliona eura. Kalač je kazao da pokreću znatan broj projekata u Rožajama.
– Startovali smo s radovima na gradskim saobraćajnicama koji su ugovoreni još krajem prošle godine, ali ih zbog zime dosad nijesmo mogli realizovati. Nastavili smo radove na realizaciji Ćosovskog vrela, vodovoda sa kojeg će se napajati stanovništvo iz sedam sela. Isto tako, danas je zvanično u posao uveden izvođač radova koji će raditi na projektu vodosnabdijevanja u selu Radetina, koji je dugo bio u fiokama zbog žalbi – kazao je Kalač.
Naglasio je da kreću punim kapacitetom i kad je riječ o drugim projektima.
– Nastavljaju se radovi u sklopu treće faze puta prema Štedimu, jedne od veoma značajne investicije, a uskoro će biti ugovorena i četvrta faza ovog projekta kako bi do budućeg turističkog centra imali probijen put u cjelosti. Nakon realizacije ovog posla, za narednu godinu je planirano asfaltiranje ove dionice, kao i početak radova na izgradnji žičare. Pored toga, u prethodna dva dana nastavljeni su radovi na sportskom igrlaištu u Bukovici, a raspisano je i nekoliko tendera pa ćemo ubrzo moći da biramo izvođača za radove na lokalnim putevima i za modernizaciju gradskih saobraćajnica – najavljuje Kalač.

Istakao je da se naročito zalažu za to da se u što skorijem roku ugovore radovi za izgradnju gradske tržnice i dječjeg vrtića.
– Ti projekti se nalaze u kapitalnom budžetu za ovu godinu. Riječ je o veoma skupim investicijama koje ćemo započeti u ovoj godini, a koje će se raditi u više faza – kazao je Kalač.
On je pojasnio da će u infrastrukturu, ne računajući projekte koji su pred ugovaranjem ili za koje je raspisani tenderi, biti uloženo preko 2,7 miliona eura.
– Bićemo vrlo srećni ukoliko uspijemo u ovoj namjeri, jer smo suočeni sa problemima. Konkretan primjer je nova osnovna škola u Rožajama, čiji projekat ne možemo da započnemo sve dok se ne završi eksproprijacija i to je nešto što nije u našoj nadležnosti, a pravi nam velike probleme – kazao je Kalač.

Piše Vera Ratković