VIDEO: MarkoviĆ predstavio novu stranku

0
53

Stranka evropskog progresa biće politički subjekt čiji su osnovni ciljevi društveni i ekonomski prosperitet građanske Crne Gore uz punu posvećenost evropskoj integraciji zemlje – ovo je saopšeno tokom pressa na kojem su predstavljeni Inicijativni odbor buduće stranke kao i politička načela i programski ciljevi na kojima će počivati.

Iz Inicijativnog odbora poručeno je da se može dati novi kvalitet političkom životu i postati politički izbor za značajan broj građana, koji sada nemaju opciju kojoj bi poklonili povjerenje.

Pored Duška Markovića, govorili su doktorka Jelena Knežević, privrednik Vlastimir Ristić, profesorica Mira Lakčević, dipl. pravnik Admir Mustajbašić, ekonomski stručnjak Ilija Mugoša, magistarka međunarodih odnosa Rozalina Lulgjuraj.

Video porukom iz inostranstva obratili su se dr Sanja Damjanović i pilot Nikola Pavlićević.

U političkom proglasu Inicijativnog odbora kaže se da buduća Stranka evropskog progresa Crnu Goru vidi kao zemlju pravedne distribucije njenog potencijala i resursa, primjerenih građaninu i njegovim potrebama; kao zemlju vladavine zakona u kojoj je sigurnost pojedinca i njegove porodice ključna pretpostavka ukupnog napretka; kao državu koja će graditi odnos sa svojom dijasporom kao jednim od ključnih elemenata unutrašnje kohezije; Crnu Goru u kojoj su lične, političke, nacionalne i ideološke razlike njena svevremena supstanca i pretpostavka razvoja, a nikako podsticaj podjelama i udaljavanju jednih od drugih.

Predstavljen je i prvi slogan stranke – Djela pokreću promjene, a njena formalna registracija i konstituisanje organa uslijediće već u sljedećem kvartalu.