Vesni Medenici određen pritvor do 30 dana

0
359

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša odredila je bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici pritvor do 30 dana na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Medenicin advokat Zdravko Begović saopštio je da joj je određen pritvor do 30 dana, jer bi eventualnim boravkom na slobodu mogla da utiče na svjedoke.

On će u ime branjenice Krivičnom vijeću Višeg suda uložiti žalbu na odluku Mugoše.

Kazao je i da ne zna u kakvom je zdravstvenom stanju sada Vesna Medenica, ali ako je njeno zdravstveno stanje takvo da joj je potreban medicinski tretman ona bi vjerovatno do daljeg ostala na liječenje u KCCG, dok ljekari ne odluče da je sposobna da pristupi u Istražni zatvor.

Podsjećamo, ranije danas specijalna državna tužiteljka Nataša Bošković dostavila je Višem sudu u Podgorici predlog da se Medenici odredi pritvor do 30 dana.

Medenica je oko 14 časova danas, u pratnji ljekara, dovedena u Viši sud, gdje je saslušana. Nakon saslušanja, vraćena je u KCCG.

Begović je ranije danas kazao da je odbrana iznijela svoje argumente protiv određivanja pritvora. Ponovio je da je postupak tajan i da u ovom momentu nije u mogućnosti da iznosi detalje argumentacije koju je odbrana imala.

„Smatrali smo da ne postoji osnov uticaja na svjedoke sa izvršiocem. Imala je dovoljno vremena u posljednjih nekoliko mjeseci, a pogotovo posljednjih desetak dana da utiče na eventualne svjedoke i smatramo da tog pritvorskog osnova nije moglo biti“, rekao je Begović.

Podsjećamo, o predlogu da se Medenici odredi pritvor do 30 dana odlučivaće sutkinja za istragu Suzana Mugoša.

Medenici je tužilačko zadržavanje do 72 sata određeno preksinoć, nakon saslušanja zbog mogućeg uticaja na svjedoke.

Ona je nakon toga vraćena u KCCG.

Prema informacijama iz policije, Medenica je uhapšena 17. aprila na Aerodromu Golubovci, dok je pokušavala da se ukrca na posljednji let za Beograd te večeri. 

Miloš Medenica na liječenju od bolesti zavisnosti

Begović je saopštio da se sin Vesne Medenice, Miloš, liječi od bolesti zavisnosti u jednoj beogradskoj klinici.

„Izvjesno je da će se pojaviti pred crnogorskim pravosudnim organima“, kazao je advokat.