Na Aerodromu u Golubovcima privedena Vesna Medenica

0
784

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica privedena je kasno sinoć na Aerodromu u Golubovcima, potvrđeno je nezvanično iz Uprave policije.

TV Vijesti su javile da se Vesna Medenica tereti za dva krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

Sin Vesne Medenice Miloš našao se nedavno u centru afere nakon što je obavljeno da je navodno povezan za šverc droge i cigareta, a u tom slučaju pominje se i njegova majka.

Specijalno državno tužilaštvo dobilo je u februaru od Europola transkripte razgovora Miloša Medenice i Darka Lalovića, dugogodišnjeg tjelohranitelja njegove majke.

Nakon što je obavljena selekcija poziva, u martu je i zvanično potvrđeno da je Medenica koristio kriptovani telefon putem kojeg je ugovarao šverc droge iz Kolumbije, ali i krijumčarenje cigareta.

Upravo u tim razgovorima, Medenica je objelodanio da je njegova majka upoznata sa njegovim prljavim poslovima, i da će ih zaštiti ako zatreba, „jer im mnogo zna“, aludirajući na konkurente u švercu cigareta.

„Oni su se pomirili sa Grandovcima i izbacuju po 4 kamiona u 5 dana. I od.. (zvučni prekid) onoga Pekića i plasirali priču da sam to ja uradio. I već je on mladio da ja radim. Ali i to nas boli ku..c, jer ona se sve zna od početka baš, zbog ne daj bože, da je u toku da nas može zaštititi. Istim napadamo kao oni na nas. Čak i gorim kad im ona zna sve i još su oni došli kod nje da je mole da im izađe u susret“, navodi se u porukama Medenice i Lalovića.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT), nakon dobijana selektovanih razgovora, formiralo je predmet protiv Miloša Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe.

Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 17 godina, do ostavke koju je podnijela krajem 2020. godine.