Uskoro izgradnja sportskog pomoćnog objekta na stadionu Bandzovo brdo

0
293

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević i predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović potpisali su u Kući fudbala u Podgorici ugovor o izgradnji i opremanju pomoćnog objekta na stadionu Bandžovo brdo.

Opština Rožaje obratila se Fudbalskom savezu Crne Gore za zahtjevom za finansijsku pomoć u cilju realizacije projekta izgradnje i opremanja pomoćnog objekta na stadionu Bandžovo brdo koji će za potrebe održavanja trenažnog procesa i odgiravanja utakmica korisiti sve kategorije FK „Ibar“. Prema predloženom projektu objekat će sadržati svlačionice za timove i službena lica, kao i sve ostale prateće sadržaje neophodne za odgiravanje utakmica i optimalno sprovođenje trenažnog procesa svih uzrasnih kategorija FK „Ibar“.

Predsjednik Savićević izrazio je zadovoljstvo što će Rožaje, na inicijativu lokalne samouprave, dobiti novi sadržaj koji će u značajnoj mjeri unaprijediti postojeću infrastrukturu.

  • Unaprijeđenje fudbalske infrastrukture na sjeveru Crne Gore nalazi se u fokusu aktivnosti Saveza, pa je nakon realizacije određenog broja projekata u drugim gradovima, došao trenutak i za rad na poboljšanju uslova za bavljenje fudbalom u Rožajama. Inicijativa Opštine Rožaje za izgradnju pomoćnog objekta sa zadovoljstvom je prihvaćena u Fudbalskom savezu pa ćemo u skladu sa mogućnostima i zajedničkim snagama pristupiti realizaciji ovog projekta. Vjerujem da će vrlo brzo FK „Ibar“ i svi njegovi članovi, od pjetlića do seniora, dobiti adekvatne uslove za obavljanje trenažnog procesa i odigravanje utakmica na svim niovima takmičenja, rekao je predsjednik Savićević.

Predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović zhvalio se Fudbalskom savezu na prihvatanju inicijative i pomoći u nastojanjima lokalne samouprave da unaprijedi uslove za bavljenje sportom.

  • Želim da se zahvalim Fudbalskom savezu Crne Gore na brzoj reakciji i prihvatanju inicijative za izgradnju pomoćnog objekta na stadionu Bandžovo brdo. Učešćem u realizaciji ovog projekta Savez je još jednom pokazao posvećenost razvoju fudbala i unaprijeđenju infrastrukture na sjeveru naše zemlje. Raduje me što će u bliskoj budućnosti rožajski fudbaleri imati znatno bolje uslove za rad i to će, siguran sam, rezultirati uspjesima svih uzrasnih kategorija kluba. Opština Rožaje je stvorila sve neophodne pretpostavke realizaciju ovog projekta i uložiće maksimum mogućnosti kako bi se isti realizovao u što kraćem vremenskom periodu, rekao je predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović.

Fudbalski savez i Opština Rožaje formirali su zajedničku komisiju koja će sprovesti sve neophodne postupke i radnje za realizaciju projekta izgradnje pomoćnog objekta na stadionu Bandžovo brdo.