Ukoliko se formira manjinska vlada Ibrahimović i Adrović će biti ministri

0
3450

Manjinska vlada još nije sklopljena, a kada će, ne zna se. Mandatar Dritan Abazović najavio je juče da je neće biti prije nego se završe lokalni izbori u Ulcinju i Beranama u nedjelju. Neke partije, kaže, kalkulišu još.

Kandidat za ministra kapitalnih investicija i potpredsjednika Vlade je Ervin Ibrahimović (BS), dok bi resor rada i socijalnog staranja vodio generalni sekretar Bošnjačke stranke Admir Adrović. Ovu odluku treba da potvrdi GO Bošnjačke stranke.

Kandidat za ministra prosvjete je član Predsjedništva Socijalističke narodne partije Miomir Vojinović.

Treba istaći da je Vojinović bio član žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade. On je i dvostruki laureat Puškinove nagrade za književnost sa prostora bivše Jugoslavije. Konkurs za ovu nagradu organizuje moskovska vlada u saradnji sa “Rosijskom gazetom”.

Kao kandidat SNP-a za ministra pravde pominje se advokat Marko Kovač.

Resorom javne uprave će rukovoditi najvjerovatnije Maraš Dukaj (AA) nakon što je lider te partije Nik Đeljošaj najavio da će najvjerovatnije ipak ostati da vodi Opštinu Tuzi.

Lider Demokratske partije Fatmir Đeka trebalo bi da preuzme resor ljudskih i manjinskih prava, dok bi Dragoslavu Dadu Šćekiću (SNP) trebalo da bude dodijeljen resor popjoprivrede.

Na čelu Ministarstva sporta i mladih biće najvjerovatnije Vasilije Lalošević (SNP).

Za funkciju ministra zdravlja pominje se sadašnji medicinski direktor Kliničkog centra Zoran Terzić.

Ministarstvo finansija trebalo bi da preuzme Aleksandar Damjanović.

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar kazao je nedavno, u emisiji „Patriotske igre“ na Adria Televiziji, da će funkcioneri te stranke Jovana Marović i Goran Đurović biti članovi nove Vlade.

 Marović će najvjerovatnije biti i potpredsjednica Vlade, baš kao i Ibrahimović. Treći potpredsjednik biće iz SNP-a.

Manjinska vlada bi trebalo da ima 18 resora i tri potpredsjednika.