Uhapšeni Nikšićani: Rožajcu tražili 7.000 eura kako bi mu vratili nestali Audi Q5?

0
9426

Nikšićka policija uhapsila je I.N. (58) i Z.N. (34) iz tog grada, zbog sumnje da s izvršili krivično djelo iznuda putem pomaganja na štetu I.M. iz Rožaja.

Iz Uprave policije je saopšteno da je oštećeni 13. novembra prijavio Odjeljenju bezbjednosti Nikšić da mu nepoznata osoba iz Nikšića traži sedam hiljada EUR kako bi mu vratila vozilo marke Audi Q5, čiji je nestanak prethodno prijavio.

“Pripadnici policije su, u koordinaciji sa nadležnim državnim tužiocem, nakon predaje novca od oštećenog nepoznatoj osobi u ulici Ilije Milovića u Nikšiću, izvršili kontrolu tada nepoznate osobe kod koje su pronađene novčanice sa prethodno popisanim serijskim brojevima”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, ta osoba je privedena u službene prostorije i utvrđeno je da se radi o I.N.

Iz policije su rekli da su njihovi službenici daljim radnjama došli do sumnje da je I.N. postupao po instrukcijama svog srodnika Z.N. iz Nikšića.

“Novac je oduzet i vraćen vlasniku, kao i predmetno vozilo”, saopštili su iz policije.

Oni su kazali da su I.N. i Z.N. privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji im je, nakon saslušanja, donio rješenje o zadržavanju do privoda nadležnom sudiji za istragu.