Tužilaštvo apeluje na građane Rožaja da se pridržavaju donijetih mjera

0
188

Osnovno državno tužilaštvo u Rožajama, apeluje na sve gradjane Rožaja, da se u potpunosti pridržavaju preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i naredbi Ministarstva zdravlja o sprovodjenju mjera za sprjecavanje infekcije izazvane novim korona virusom.


Nepostovanje naredbi je krivicno djelo protv zdravlja ljudi i sva lica koja ne budu postupala po tim naredbama bice procesuirana, a tuzilastvo ce preduzimati najstroze zakonom predvidjene sankcije prema svim fizickim i pravnim licima.

Podsjecamo gradjane da se naredbom Ministarstva zdravlja od 20.06.2020.godine, za Opstinu Rozaje, naredjuju privremene mjere i to:


1.Zabrana ulaska i izlaska iz Crne Gore preko granicnog prelaza Vuca-Godovo, na putnom pravcu Rozaje -Tutin,
2.Zabrana okupljanja stanovnistva u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima javna okupljanja, javne priredbe, sportski, politicki, kulturno-umjetnicki i privatni skupovi, svadbe, kao i druge manifestacije).
3.Obaveza vjeskih zajednica da svoje aktivnosti prilagode aktuelnoj epidemioloskoj situaciji i da vjerske obrede u vjerskim objektima obavljaju iskljucivo bez prisustva gradjana.
4.Obavljanje sahrane umrlih lica iskljucivo u uzem krugu porodice.
5.Zabrana prevoza u putnickom motornom vozilu vise od dva odrasla lica u usto vrijeme, osim clanova zajednickog porodicnog domacinstva i lica koja obavljaju redovne radne zadatke.
6.Obavezno koriscenje zastitnih maski u zatvorenom i otvorenom javnom mjestu. Ova obaveza ne odnosi se na objekte stanovanja.
7.Zabrana okupljanja u objektima stanovanja licima koja nijesu clanovi zajednickog porodicnog domacinstva.
8.Prekid vaaspitno-obrazovnog rada u ustanovama koje obavljaju predskolsko vaspitanje i obrazovanje.