TIKA donirala specijalnu auto – cisternu Opštini Rožaje

0
93

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) donirala je Opštini Rožaje specijalnu auto – cisternu za vodu koja će se koristiti za potrebe Komunalnog preduzeća.

Vrijednost vozila je 109.000,00€.

„Specijalno teretno vozilo je marke Ford Trucks 1833 DC (4×2) Euro 6 dnevna kabina. Vozilo je opremljeno višenamjenskom cisternom za vodu kapaciteta 10.000 litara, sa brojem šasije NMOKKXTP6KPS96138, proizvedeno 2023. godine“, navodi se u specifikaciji vozila.

Vozilo će se koristiti za održavanje javnih površina u opštini Rožaje, kao i za snabdijevanje stanovništva pitkom vodom tokom sušnih perioda. 

Predsjednik Opštine Rahman Husović zahvalio se ambasadoru Republike Turske u Crnoj Gori Barišu Kalkavanu i koordinatorki TIKA – e u Crnoj Gori Nihal Ersoj.

„Zahvalni smo našim prijateljima na ovoj izizetno značajnoj donaciji. Multinamjensko vozilo ojačaće kapacitete Komunalnog preduzeća i unaprijediti efikasnost njihove javne usluge. Donacija je došla u pravo vrijeme jer iz dana u dan obaveze komunalnog održavanja grada postaju sve zahtjevnije“, kazao je predsjednik Husović i istakao da je taj velikodušni gest još jedan pozitivan korak u odnosima između Republike Turske i Rožaja.