Majka pretučenog Ariana: Bilo ih je deset, a ne trojica-hoće da zataškaju stvar!

0
231

“Bilo ih je deset, a policija je privela samo trojicu maloljetnika. Punoljetne nijesu ni privodili. Sigurno su to sinovi nekih poznatih ljudi, doktora, profesora… Za jednoga znam da je sin profesora. Moj sin nema oca, nemamo zaštitu, ja sam samohrana majka, oni hoće sve to da zataškaju. Jutros sam bila u beranskoj bolnici. Doktorica ga je, tako kaže, samo zato što sam ja samohrana majka, ostavila preko noći na odeljenju. Rekli su mi da ga vodim za Podgoricu. Direktor bolnice je rekao da ne može da nam da bolničko auto, nego da se ja snađem. Kazao mi je  da to nije ništa, a moje dijete je povrijeđeno i uz to teški asmatičar”, tvrdi majka Ariana Rastodera koja nije željela da joj objavljujemo ime.

Dodala je da je doktorica koja je u Podgorici primila povrijeđenog Ariana tražila operaciju.o

“Doktorica koja ga je primila je rekla da Arian mora na operaciju i čudila se kako smo mogli privatnim autom da vodimo ovako povrijeđeno dijete. A u Berane su dolazili su da nas ubjeđuju da ne tužimo napadače”, rekla je majka.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njihove kolege u Beranama su zaposleni u tamošnjem Kliničko-bolničkom centru obavijestili da je na ukazivanje ljekarske pomoći doveden osamnaestogodišnji učenik Srednje medicinske škole „Dr. Branko Zogović“ u Beranama.

“Policijski službenici su izašli na lice mjesta i u pomenutoj ustanovi zatekli A.R. sa povredama glave, sa kojim su obavili razgovor, a on je u cilju praćenja stanja i daljih medicinskih zahvata, transportovan u Klinički centar Crne Gore u Podgorici”, navode u UP.

Kako dodaju, policija je preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja događaja i došla do saznanja da su A.R. fizički napala tri maloljetne osobe, od 17 godina, dok se nalazio na parking prostoru u suterenu gore pomenute škole u Beranama.

“Maloljetnici su identifikovani, od njih su prikupljena obavještenja na zapisnik te je utvrđeno i da su pozitivni na opojnu drogu marihuanu. Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je kvalifikovao krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda”, zaključuju u policiji.