SPP: Vlada sprovodi brutalnu diskriminaciju prema Islamskoj zajednici u Crnoj Gori

0
573

Povodom objave informacija da je Vlada Islamskoj zajednici u Crnoj Gori opredijelila svega 1,6% od ukupnog iznosa koje su namijenjene vjerskim zajednicama reagovali su iz Stranke pravde i pomirenja. Njihovo reagovanje prenosimo integralno.

Gospodo, podsjeća li vas ova raspodjela Ministarstva pravde vjerskim zajednicama u Crnoj Gori na ne tako davne primjere diskriminacije protiv kojih se borismo svi skupa. Da li su vam jasan dokaz, brutalne diskriminacije koju sprovodi Vlada prema Islamskoj zajednici, objavljeni podaci da je od ukupnog iznosa od 610.581 eura isplaćenog vjerskim zajednicama, Srpskoj pravoslavnoj crkvi pripalo 96% sredstava – 584.644 eura, dok je Islamskoj zajednici pripalo svega 1.6 % odnosno 10.187 eura.

Vaše objašnjenje za brutalnu diskriminaciju je to da je Vlada na pravome putu ili da vam se može pa radite šta hoćete? Nama je jasno da to radite jer u Vladi nema ko da vas kontroliše.

Ovakva neravnomjerna raspodjela sredstava je nedopustiva i ne samo što krši osnovna načela jednakosti i pravednosti, nego predstavlja jasnu diskriminaciju jedne vjerske zajednice u korist druge.

Ono što nas ohrabruje jeste činjenica da su zbori blizu. Podsjećamo aktuelnu Vladu da ne može raditi šta god poželi, jer riježim se mijenjao, ne zbog promjene forme, već suštine. Stoji u reagovanju SPP-a.

Podsjetimo reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat Fejzić, objelodanio je juče da je Ministarstvo pravde prošle godine isplatilo 610.581 eura vjerskim zajednicama, od čega Srpskoj pravoslavnoj crkvi 584.644. Dok je islamskoj zajednici isplaćeno 10.187

„Pitam Vladu na pravome putu je li ovo tačno, ako jeste je li ok?“, napisao je Fejzić na Tviteru.