SPP: Ministre gdje su naše pare?

0
859

Nakon teksta “Država u Rožaje nije uložila ni cent” objavljenom u dnevnom listu “Dan” počela žestoka predizborna nadgordnjavanja izmedju dvije bošnjačke stranke u Crnoj Gori.

Prenosimo saopštenje SPP-a.

Umjesto bilo kakvog demantija riječi Rahmana Husovića koje smo i mi prenijeli (na naše stavove smo navikli da umjesto demantija iznose besmislene optužbe) kojim direktno optužuje ministra Ibrahimovića, kolege iz Bošnjačke stranke  su kao odgovor objavili isječak iz Skupštine Crne Gore gdje tada potpredsjednik Skupštine Ibrahimović prije usvajanja budžeta za 2022 godinu, koji je za Rožaje opredjelio 11 miliona eura kapitalnih investicija,  i povećanja minimalne zarade sa 250 na 450 eura i prosječne na 750 eura, u 5 minuta izlaganja prvo vizionarski reče da je neostvariv i zabrinuto aplelova na poslanike da ukoliko se plate građanima povećaju država će da bankrotira, odumre, nestane..
Na žalost, gospodin Ibrahimović je, kako nam potvrdi i predsjednik opštine i učinio da se investicije u Rožajama ne ostvare ali na sreću nije mogao spriječiti povećanje zarada.
Naravno, predsjednik BS kao ni ostatak skupštine nije zabrinuto apelovao za spas države kada su sebi povećali ionako astronomske i nezaslužene poslaničke plate.
Ali da se vratimo na suštinu.
Sredstva su opredjeljena ali kako reče i sam Rahman Husović na terenu se ne dešava ništa. E sad, ako je ministar kapitalnih investicija Ibrahimović, ako su sredstva dostupna i ako se ne realizuju koga da pitamo zašto su kapitalne investicije namijenjene Rožajama zaustavljene ?
Vama kako god okrenete cijeli svijet kriv što niste u stanju da realizujete ono što je već definisano, opredjeljeno, zakonski osigurano.
Vi navikli da bistrite svjetsku politiku i da onako poistilahu napišete da, gle čuda, – niste zadovoljni dinamikom izvođenja radova niti obimom investicija.
Kakvom dinamikom gospodo ? Pa dinamike nema, sve je zaustavljeno. To vam je i predsjednik opštine jasno saopštio ali to znaju i osjećaju svi građani Rožaja.
– U više navrata smo se obraćali nadležnom ministarstvu (kapitalnih investicija) zašto su projekti stopirani ali odgovora nema. – jasno reče Rahman Husović.
Nismo mi gospodo iz BS to izgovorili već vaš predsjednik opštine. I čovjek je u pravu.
A odgovor na pokušaj zamjene teza oko kapitalnog budžeta za 2022 godinu vam je takođe dao sam Husović.
 – Znamo samo da su sredstva za ulaganja u ovdašnje projekte izdvojena, ali na terenu se ne dešava ništa, tako da sumnjamo da će, barem zasad, biti nešto od nastavka radova. Čak ni Abazovićeva vlada (potpredsjednik i ministar Ibrahimović) se nije potrudila da nešto učini na ovom planu. – rekao je Husović.
Javnosti radi, za kapitalne investicije kojim upravlja potpredsjednik vlade Ibrahimović za 2022 godinu opredjeljeno je 10.8 miliona eura, nikad više za Rožaje i to:
– za ski centar Hajla-Štedim
1,769,021.78 eura
– Obilaznica Rožaje II faza
3,235,168.56 eura
– Rekonstrukcija magistralnog puta M2 Rožaje-Špiljani
3,601,000.00 eura

Ovo je samo dio sredstava kojih na terenu nema.
Ono što mi iz Stranke pravde i pomirenja ne znamo a ne znaju ni građani Rožaja a javno je upitao i predsjednik opštine gospodin Husović – Zašto su zaustavljeni projekti koje finansira država ?
Da ih ministar Ibrahimović nije preusmjerio na drugu stranu kao što je preusmjerio sredstva namjenjena za izgradnju puta kroz Mrkojeviće u Baru za šta ga javno optuži poslanica u Skupštini Crne Gore ?
Pita ga predsjednik opštine Rožaje, pitaju građani a eto uzesmo malo građanskog prava da pitamo i mi – gdje su naše pare ?