SPP: Adnan Muhović razriješen sa svih funkcija u Stranci pravde i pomirenja.

0
485

Nakon eklatantnog kršenja statuta stranke, etičkih normi a prije svega zbog netačnog i zlonamjernog tumačenja (njemu znano iz kojih motiva) stava Stranke pravde i pomirenja u kojem tražimo ispravljanje nepravde prema Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, a koji je Adnan Muhović javno insinuirao kao napad na tu instituciju, na sjednici predsjedništva održanoj 3. jula u Rožajama donijeta je odluka da se Adnan Muhović razriješi svih funkcija u stranci. Stoji u saopštenju stranke.

Naš nedvosmisleni apel i zahtjev Vladi Crne Gore da Ugovor o uređenju odnosa koji je zaključila sa Islamskom Zajednicom u Crnoj Gori, konkretno na član 6. stav 2.  u kojem stoji da će “ Islamska Zajednica u Crnoj Gori  nakon izbora kandidata, a prije imenovanja reisa, o tome, na povjerljiv način, obavijestiti Vladu Crne Gore “  preimenuje i omogući
Islamskoj zajednici apsolutnu slobodu izbora svojih predstavnika poput one koju je Vlada CG garantovala pravoslavnoj i katoličkoj crkvi, Adnan Muhović je iz sebi znanih razloga netačno i zlonamjerno predstavio kao
stav protiv IZ u CG i napad na tu instituciju što je iole razumnom čovjeku potpuno besmisleno.

Kako je nedolaskom na sjednicu predsjedništva propustio pruženu šansu da argumentuje svoje stavove svaka dalja polemika na tu temu je suvišna.


Ono što je sigurno je to da nećemo dozvoliti da se širi laž i zlonamjerne konstrukcije koristeći ime ili funkciju Stranke pravde i pomirenja ni protiv koga a najmanje protiv Islamske Zajednice.