Adrović: Radi se na usklađivanju penzija, najniža će iznositi 220 eura

0
272

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović sastao se sa predsjednikom Saveza udruženja penzionera Crne Gore Brankom Vešovićem i potpresjednikom Saveza udruženja penzionera Ilijom Stanišićem, a sastanku je prisustvovao i državni sekretar Darko Stojanović.

Kako je saopšteno iz tog resora, Adrović je saglasan da su penzioneri zbog svih trenutnih dešavanja najugroženija kategorija društva.

„Zbog toga se i radi na usklađivanju penzija kako bi se životni standard penzionera poboljšao. U skladu sa izmjenama i dopunama Zakonama o penzijskom i invalidskom osiguranju uz redovno usklađivanje najniža penzija u Crnoj Gori će iznositi 220 eura“, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Saveza penzionera je izrazio zadovoljsvo i zahvalnost jer im je pružena mogućnost da ministra Adrovića bliže upoznaju sa problemima penzionera.

Istakao je da na žalost u prethodnom periodu nisu imali adekvatnu saradnju sa Ministarstvom, te je izrazio zadovoljstvo što je ta praksa počela da se mijenja.

Upoznao je ministra sa načinom funkcionisanja njihovog Saveza, kao i o aktivnostima koje žele da preuzmu u skorijoj budućnosti.

Ministar je zaključio da je nephodno unaprijediti saradnju Saveza penzionera i Ministarstva sa čim su saglasni iz Saveza penzionera Crne Gore.